Thursday, April 30, 2009

Vaihto uuteen peheeseen oli taas kerran erittain helppo.

Vietin vain kaksi kokonaista paivaa uuden perheeni luona, jonka jalkeen menimme paivaksi tekemaan viinia Edin (ex host-isa) kanssa.

Sita seuraavana paivana lahdimme Edin kanssa laskettelemaan Mammoth vuorelle.

Matka kesti nelja paivaa. Kaksi paivaa varasimme ajamiseen (Mammoth on 7 tunnin paassa) ja kaksi paivaa hiihtamiseen. Yllatyksena sain myos tietaa, etta kaksi kaveriani oli menossa paasiaslomakseen hiihtamaan kyseiseen paikkaan.

Matka Mammoth vuorelle oli todella hieno! Matkalla todellakin naki kuinka Kaliforniassa on aivan kaikkea. Menimme lapi valtavien peltojen, niitakin isompien aavikoiden ja lumihuippuisten vuorien. Hienointa omasta mielestani oli, kun ajoimme kuivuneen (vain suolaa ja vahan vetta oli jaljella) jarven vieresta ja aivan vieressa oli USA:n korkein vuori. Kaliforniassa voit seista maan matalimmassa paikassa ja nahda kyseisesta paikasta maan korkeimman vuoren.

Yovyimme Edin ystavan mokissa.

Ensimmainen paiva hiihtamassa oli upea, vaikka paiva olikin tuulinen ja yksi kauden kylmimmista. Mammoth on valtava! Jos muistan oikein, rinteissa on muun muassa 28 hiihtohissia! Vuorella oli valtavasti vakea, mutta silti missaan ei ollut ruuhkaa. Hisseihin ei tarvinnut jonottaa kertaakaan.

Toinen paiva oli, jos vain mahdollista, edellistaan parempi! Aurinko paistoi koko paivan ja oli mukavan lammin. Koko paivan hiihdimme, metsissa, tupla mustilla reinteilla ja nopeissa maissa. Edellisen paivan pilvisyydesta johtuen en oikein osannut varautua kovin aurinkoiseen paivaan, joten paloin melko pahasti. Naytin Petteri Punakuonolta punaisen nenani kanssa ja parin paivan kuluttua ihoni alkoi kuoriutua (erittain kuvottava naky), eika asiaa auttanut, etta Atascaderossakin on alkanut olla taas aurinkoista ja noin 30 astetta lamminta.
Seuraavana paivana ajoimme takaisin ja talla kertaa onnistuin pysymaan kereilla yli puolet matkasta. Edkin oli hieman palanut, mutta olimme asiasta taysin samaa mielta: oli hieno reissu!
Pari viikkoa sitten vaihdoin kolmanteen host-perheeseeni. Vaihdoin todella hyvasta perheesta aivan vastaavaan!
Isanani on nyt Bill. Bill on tyoskennellyt monissa ammateissa sisaltaen rakennusalan ja vankilassakin han on tyoskennellyt. Billin kanssa katsomme paljon latkaa ja olemme kerran kayneet katulatkaa pelaamassa ihan oikeassa elamassakin. Huomasin, etta minulla on paljon opittavaa mita tulee rullaluistimet jalassa latkan (voiko tohon nyt sanoa "jaakiekon?!) pelaamiseen. Asun nyt hieman kauempana koulusta. Bill ajaa minut yleensa kouluun ja menee koululta suoraan spinnikiin (kuntopyorailya).
Alice oli jonkinlainen laakari tai muu vastaava. Alice on todella mukava ja osaa sanoa ja leipoa "nisua". Alice on suomalaista sukujuurta.
Pelaamme paljon korttia iltaisin ja... suunnitelmissa on vesihiihtoa ja kaikenlaista muuta hauskaa!

Monday, April 13, 2009

Tanaan olimme Edin ja Edin ystavien kanssa pullottamassa/tekemassa viinia!
Aivan uusi kokemus tosiaan... jokin verran kemiaahan siihen kuului, mutta homma oli loppujen lopuksi yllattavan helppoa.
Pullotimme viinia noin kuusi tuntia ja saimme aikaiseksi noin kuusi sataa pullollista.
Yllattavin asia oli, kuinka paljon tynnyri oikeasti vaikuttaa siihen minkalainen viinin maku oikein on! Erilainen tynnyri voi muuttaa samat ainekset maistumaan taysin erilaiselta. (Aikaisemmin luulin niiden tynnyrien materiaalien ja vastaavien (minulle) yksityiskohtien olevan vain snobien hienostelua...)
Unohdin ottaa oman kamerani mukaan, mutta laitan kuvia nettiin heti, kun saan Edin kuvat kasiini.

Wednesday, April 8, 2009

Eilen oli paras syomispaiva ikina!
Aamulla soin aamiaisen ennen treeneja kello 5.30.
Toisen aamiaisen treenien jalkeen 7.30
Pitsaa... seisova poyta kello 11.30
Kiinalaisessa pikaruokalassa 5.00
Ja viimeinen ateria oli Edin (host isa) kavereiden kanssa ravintolassa: puolen kilon pihvi hampurilaisen sisalla. Ja tama oli kello kahdeksalta.

Tuesday, April 7, 2009

Normi paiva... Aamulla menin 5.30 aamutreeneihin, sitten pummasin kyydin kouluun, ruokatunnilla ajoimme kavereiden kanssa pitsalle ja nyt (12.00) tulin kotiin.
Olen viela vahan vasynyt viikonlopun reissusta...

Edin kanssa ajoimme lauantaina Santa Barbaraan rotarien kokoukseen.
Itse en siella paljoa puhunut muiden edessa, lahinna vain soin.
Vietimme loput paivasta ihan vain hengaillen. Santa Barbara on upea kaupunki hienoine rantoineen ja julkkiksineen (ainakin Oprah omistaa jonkun talon siella.)
Yovyimme Edin upporikkaan kalyn? luona.
Seuraavana paivana ulkona syodyn aamiaisen jalkeen otimme kaverini Mattin kyytiin ja ajoimme Anaheimiin katsomaan Anaheim Ducks:ien pelia.
Peli oli aivan mahtava! Jannittava, mielenkiintoinen, hauska... laitoin pari kuvaa selityksineen picasaan: Kuvat pelista
Ajoimme pelin jalkeen takaisin Atascaderoon ja neljan tunnin ajon jalkeen olimme takaisin. Kello oli 12 yolla.