Wednesday, December 29, 2010

Leirin seitsemännet treenit ovat nyt takana ja tuleva ilta on vapaata. Illan suunnitelmista ei ole vielä varmuutta, mutta itse ajattelin ainakin mennä melko aikaisin nukkumaan. Kolme kovaa treenipäivää tekivät tehtävänsä. Viime yönä satoi ja tänään päivä on vielä pilvinen. Rannalle emme siis ole todennäköisesti suuntaamassa tänään.

26. päivä aloitimme treenaamisen. Suunnitelmana oli vetää aamuisin vuoropäivin pitempää matkaa ja vesivoimaa. Ensimmäisenä päivänä aloitimme pitemmällä matkalla. Tuntuma oli lentojen ja parin päivän joululoman takia hieman hukassa, eikä illan kova treenikään mennyt täysin toivotusti. Ajat eivät aivan vastanneet odotuksia, mutta tulipahan treenattua.

Seuraavana päivänä vedimme aamulla vesivoimaa ja nopeutta. Illalla sitten oli tarkoitus taas vetää urut auki kovaa. Näin tehtiinkin ja edellisen päivän väsymys ja jumit tuntuivat olevan historiaa. Sekä vapari että rintauinti kulkivat oikein mukavasti.

Tiistaina aamulla oli taas pitkä ohjelma (pitkä matka ei siis tarkoita löysää uintia). Uinti tuntui hyvältä varsinkin löysemmissä vauhdeissa, kovissa vauhdeissa oli turhan paljon touhua verrattuna uintivauhtiin. Illalla oli tarkoitus vetää taas kova treeni. Ensimmäisen sarjan jälkeen siirryimme kuitenkin verryttelyyn, kun väsymys tuntui olevan kaikilla päällimmäisenä tuntemuksena. Yritystä kyllä oli, mutta tulokset jäivät heikoiksi. Omalla kohdallani myös  mereltä saapuneen pilvimassan tuoma viileämpi ilma vaikutti uintivauhtiin. Kylmässä on vaikea vetää kovaa.

Tänään jatkoimme vielä jonkin verran verryttely teemalla, loppuohjelmassa oli vähän kovaakin.
Ilta on meillä vapaa lepoa varten ja huomenna olisi tarkoitus jatkaa siitä mihin jäätiin - takaisin kovaan treeniin.

Puitteet ovat tähän mennessä palvelleet hyvin. Täkäläiseen kuntosaliin on ollut tosin totuttelemista. Täällä on paljon vähemmän vapaita painoja kuin esimerkiksi Märskyssä. Monet laitteet ovat jonkinlaisella paineilmalla varustettuja hässäköitä. Niilläkin saa kyllä jotain tehtyä tärkeimmät vapailla painoilla tehtävät liikkeet kun näkee vähän vaivaa.

Monday, December 27, 2010

Tenerife Top Training (T3) kehuu olevansa parhaimpia paikkoja maailmassa treenaukseen. Toistaiseksi en ole päässyt valittamaan mistään, joten väitteen ei pitäisi olla ainakaan totaalisesti virheellinen. T3 tarjoaa hyvät treeniolosuhteet niin uinnille, tennikselle, jalkapallolle, kuin monelle muullekin lajille.

Uintitreeniä varten tarjolla on monenlaista kivaa. Uintiä pääsee treenaamaan 10 rataisessa pitkässä altaassa tai 8 rataisessa lyhyessä altaassa. Lisäksi sisätiloissa on jacuzzi ja vastavirta-allas. Vastavirta-allas kuulu peruspakettiin kerran. Lisärahasta saa tietenkin useampia kertoja altaassa. Allasta kuvaa kuusi kameraa useasta eri kuvakulmasta. Allas on täydellinen tekniikkakuvauksia varten. Kerron altaasta enemmän, kun pääsemme sitä kokeilemaan. Lisäksi olemme käyttäneet treeneissämme jumppasalia ja kuntosalia. Kaikki muutkin treenialueet ovat myös käytössämme. Valitettavasti niihin ei ole kovin paljon aikaa ja voimia käytettävissä.

T3:ssa kaikkiin muihinkin lajeihin olosuhteet ovat hyvin lähellä täydellistä. Tämän takia haluaisin tulla tänne joskus niin kutsutulle ylimenoleirille. Eli pääkisojen jälkeen ei pitäisikään pitkää lomaa, vaan tulisi tänne pelaamaan tennistä, jalkapalloa, squashia, vesipalloa ja surffaamaan. Cristopher tiesikin kertoa ainakin jonkun Belgialaisen tiimin näin tehneen (3 viikkoa viimeistelya, 2 viikkoa leiriä kisojen jälkeen).

Training Centerissä treenaavat joukkueet majoittautuvat läheisessä hotellissa (Jardin Caleta) noin 15 minuuten kävelyn päässä mäen alla. Kävely ei aamuisin ole unisena kovin hauskaa, mutta päivällä se ei ole ollenkaan paha. Ranskan joukkue aikaisemmalla leirillä kulki matkan aina taksilla, me emme ole niin ainakaan vielä tehneet. Hotelli on aika normaali espanjalainen kolmen tähden hotelli. Huoneet eivät ole kovinkaan kummoisia, mutta ajavat asiansa mitä parhaimmin. Ruoka hotellissa on todella hyvää - varsinkin iltaisin. Joulun aikana ruokapuoli hoituu vielä erityisen hyvin, sillä hotelli järjestää jonkinlaisia gaala-illallisia. Hienoa väkeä kokoontuu hotellille syömään ja tarjolla on kaikkea porosta ja ankasta lähtien (aina suklaamousseen ja pannacottaan).

Sunday, December 26, 2010

Teneriffalla

Joulupäivänä oli luvassa pientä vaihtelua Suomen talveen. Aamulla kolmen jälkeen lähdimme isän kanssa ajamaan kohti Helsinki-Vantaa lentokenttää. Lämpötila oli noin 20 astetta pakkasen puolella. Seitsemän aikaan lähti lento Amsterdamin kautta Madridiin ja sieltä aina Teneriffalle asti. Tunnin vaihtoaika Amsterdamissakaan ei tuottanut ongelmia, sillä seuraavan lennon lähtöpakkaan oli matkaa noin 50 metriä. Laukutkin tulivat kaikilla onnellisesti perille. Lennot sujuivat nopeasti ja mukavasti - nukkuen.

Saapuessamme Teneriffan pohjoiselle lentoketälle oli pettymyksen tunne lähellä. Lämpöä oli korkeintaan 15 astetta ja kenttä oli sumun keskellä. Suureksi huojennukseksi huomasimme kuitenkin eteläisen puolen saaresta olevan aivan erilainen. Pilvet eivät tule vuorilta alaspäin, lämpöä ja aurinkoa riittää. Päivälämpötilat ovat noin 25 asteen molemmin puolin, auringossa on tietenkin lämpimämpää.