Monday, January 10, 2011

On tavallaan todella ikävää lähteä täältä Suomeen. On hauskaa palata takaisin kavereiden luokse ja tuttuun treeniympäristöön. Tämä viimeinen viikko oli kuitenkin kuin aivan uusi lerii. Skotit olivat alkuun hieman varauksellisen olisia, eivätkä jutelleet kanssani kovin aktiivisesti. Minua tämä ei haitannut, sillä olin niin väsynyt etten oikein olisi jaksanutkaan mitään small talkia. Viikon edetessä pääsin kuitenkin koko ajan paremmin porukkaan mukaan, ja viimeisenä iltana vietimmekin muutman tunnin jutellen ennen nukkumaan menoa. Treenikin oli niin erilaista, että tuntui aivan erilaiselta edellisiin viikkoihin verrattuna. Tänään tosin huomasi kolmen viikon treenin painavan kovissa vauhdeissa.

ITC ryhmiä on olemassa viisi kappaletta ja Ian Thorpen vanha valmentaja tosiaan valmentaa ITC Stirlingissä. Tämä valmentaja on hänän (oliko Brian tms?) apuvalmentaja ja keskitty kuulemma enemmän tekniikkaan ja asentoon vedessä. Brian on enemmän raa'an duunin kannattajia. Robkin on tosin hyvä valmentaja - valmentanut ainakin muutaman Nuorten Euroopan mestarin jos oikein ymmärsin. Brian tulee kai ryhmänsä kanssa Teneriffalle ensi viikolla.

Tänään aamulla oli taas noin 7 kilometrin treeni. Alkuun vedimme aika paljon nopeutta ja verryttelyä.
Pahin osa oli loppuun vedetty lättäreillä:
2x6x250 1. kierros 3x1.30, 2x1.20, 1x1.10 vauhtia. 2. kierros 3x1.10, 2x1.20 ja 1x1.30 vauhtia.
Tuon sarjan läpäisemisestä olen melkein ylpeä. Tuo on aikalailla erilasita kuin mihin olen tottunut, joten sarja oli minulle melko haastava.
Illalla alkuverryttelu oli 3x(300@4.15, 200pot@4, 100 sisältäen nopeusvedon@2).
Pääsarja minulla ja Callumilla oli 3x(2x50BES@1.30 + 1. 5x100II 2. 4x100II+ 3. 3x100III)
Ensimmäisessä ja viimeisessä osassa vedin finstat 33 sekuntiin. Toisessa takareiteni alkoi kramppaamaan ja menin finstat 35 sekuntiin. Ajat olivat ihan hyviä varsinkin kun ottaa huomioon että uinti tuntui jo kovin väsyneeltä.
Iltatreenin jälkeen kävin vielä vetämässä hyppysarja kuntosalilla. Huomenna en todennäköisesti pysty kävelemään.

Huomenna aamulla lähtö hotellilta on noin 5.30 aamulla. Menen taksilla Playa de las Americaksen bussipysäkille, josta menen bussilla Los Christianosiin ja sieltä taas taksilla pohjoiselle lentokentälle. Peukut pystyyn että kaikki menee putkeen. Lennon on tarkoitus lähteä 10.25 ja lentää Madridiin. Sieltä lennän Pariisin kautta Helsinkiin. Tarkoituksena olisi olla kello 23.00 Helsingissä. Luvassa on pitkä päivä.

Summa Summarum - Leiri on ollut todella hyvä ja todella rankka. Nyt ruvetaan himmailemaan ja odottelemaan kunnon kohoamista. Reilu parin viikon päästä nähdään oliko Teneriffa yhtä hyvä paikka treenaamiseen kuin Thaimaa. Toistaiseksi antaisin hyvän arvosanan 9- Teneriffalle treenileiri paikkana. Kaikki fasiliteetit olivat viimeisen päälle kunnossa (kuntosaliinkin tottui nopeasti), mutta hinta saisi olla vähän halvempi. Thaimaa oli halvempi kolmen viikon leirinä, vaikka liput maksoivatkin enemmän.

Uula kiittää ja kuittaa.

Sunday, January 9, 2011

Lauantaina oli luvassa kova aamutreeni ja iltapäivä Siam Waterparkissa.
Aamulla alkuverryttelyn jälkeen vedimme lämmittelysettinä 8x25max+25verraa, pääsetti oli 4x(50BES@1.30 + 50BES+10@1 + 50BES@1.30 + 200verraa@3.30)
BES on siis yhtä kuin 100 paluufinstan vauhti. Meillä oli eritellyt setit ja vedin tuon setin Calewin kanssa (perhosuimari). Kaikkiaan meillä oli kolme eri ryhmää, joten valmentaja ei ehtinyt kellottaa aikoja meille kaikille. Omat aikani olivat noin 33-35. Viimeinen saattoi olla 32, en osaa sanoa varmaksi tosin.
Treenin jälkeen jäin joksikin aikaa juttelemaan sveitsiläisten uimarien ja heidän valmentajansa kanssa. He ovat kaikki todella mukavaa porukkaa. Vähän jäi harmittamaan ettei tullut oleskeltua enemmän heidän kanssaan. Heidän valmentajansa, Chris, on kotoisin Kaliforniasta ja kävi siellä yliopistossakin. Entisenä Stanfordin uimarina ja apulaisvalmentajana hänellä on myös jonkin verran kontakteja Jenkkilään ja hän lupasi auttaa minua yliopistoihin pääsemisen kanssa. Good things happen if you work hard.

Lounaan jälkeen suuntasimme Euroopan suurimpaan vesipuistoon. Vietimme siellä noin kolme-neljä tuntia. Täytyy myöntää sen olleen aika lähellä maksimiaikaa, ellei halunnut viettää aikaa myös syöden ja aurinkoa ottaen. Kolme tuntia riitti hyvin kaikkien laitteiden läpi käymiseen. Hauskimmaksi laitteeksi nousi mielessäni varsin yksinkertainen "Naga Racer", jossa saa kisata kavereita vastaan matolla liukuen. Itsehän olin siinä melko hyvä, mikä saattoi vaikuttaa mielipiteeseeni laitteesta. Ravasimme mäessä melko tiuhaan tahtiin. Toinen lemppari oli "Dragon". Tuossa esitteessä se näyttää melko laimealta, mutta se oli todella hauska. Kun kavereiksi mäkeen valitsee painavia ihmisiä, nousee vauhti nopeaksi ja kourussa lentää hyvin korkealle. Vielä hienomma kokemuksesta teki, kun minä, Jak ja Calew nousimme renkaaseen valmiinä lähtemään mäkeen, yksinäinen pikkupoika hyppäsi mukaamme. Hänen riemusta loistava naamansa oli päivän ehdottomia kohokohtia. Kun saavuimme mäen pohjalle, poika loikkasi pois renkaasta ja katosi juosten rappusia uuteen laitteeseen. Hienoinen pettymys oli puiston lippulaiva "Tower of Power". 28 metrin pudotus meni turhan nopeasti, eikä jännitys ehtinyt kohota laisinkaan. Tunti kuin mäki olisi ollut ohi ennenkuin se alkoikaan. Loppumäen sukellus haialtaan läpu (tunnelissa) oli myös aivan liian pikainen ollakseen erityisen hieno. Tästä huolimatta kokonaisuudessaan puisto oli kyllä todellakin käymisen arvoinen.

Illalla pelasimme vähän pingistä vain sen verran että ehdin huomata viime kerrasta olevan aivan liian kauan. Taisin voittaa yhden tai kaksi peliä häviten paljon useamman. Tänään pelasimme vielä lisää enkä tainnut voittaa yhtäkään peliä. Muuten vapaapäivä kului aurinkoa ottaessa. Illalla kävin vielä verrailemassa vähän todetakseni ettei ainakaan verravauhdissa kyynärpää enää särkenyt. Vedin myös pitkästä aikaa hyppysarjan, jonka olen muuten brittien kanssa treenatessa jättänyt puolivahingossa väliin. Vedän sen varmaan vielä huomenna viimeisen treenin jälkeen. Huomenna on viimeinen päiväni täällä lämpimässä. Se kulunee treenatessa, sillä huomenna on luvassa sekä ilta- että aamutreenit.

Friday, January 7, 2011

Hengissä taas.
Aamulla oli pitempi potkusetti ja illalla toinen samanlainen. Yhteensä kilometrejä tuli vain noin 10.
Esimerkkisettejä tältä päivältä:
Aamulla oli alkuverrana 3x(600vu+2/4/6x50pot joka toinen täysiä)
Illalla oli nopeutta jo loppuun vähän potkuja: 6x200pot@4 kiristäen 1-3. Illalla potkut kulkivat ihan hyvin ja meninkin viimeiset 200 potkut 1.40 vauhtia.
(kaikki jutut ovat siis pitkällä radalla)
Iltatreenin lopulla valmentaja pisti muille jonkun pitkän vaparisetin - oletettavasti kovilla lähdöillä. Minulle hän taas pisti vain 2x(200DPS+4x50tekniikkatrillejä)rintauintia. Hyvä näin, en tiedä olisiko minusta ollut vetämään enää pitkää vaparisettiä tuohon kohtaan. Tämä helpotus johtui kai, kun kysyin mitä mieltä hän oli josko minun kannattaisi jo aloittaa kisoihin keventäminen (olin eilen illalla aika hajalla päivän treeneistä).

Hyvään saumaan tuli kyllä nämä helpommat treenit, en olisi oikein jaksanut enää samanlaista treeniä kovin pitkään. Ei vain ole tottunut tuollaiseen. En usko sen olevan niinkään kunnosta kiinni. Nyt jostain syystä tosin sattuu hieman vasempaan kyynärpäähän. Se mennee ohi huomiseksi ja jos ei meneekään niin se tuskin haittaa, sillä huomenna on luvassa kova aamutreeni ja sen jälkeen iltapäivä Euroopan isoimmassa vesipuistossa (http://www.tenerifewaterpark.com/) Siam Parkissa! Sunnuntaina on luvassa vapaata.

Thursday, January 6, 2011

Nyt alkaa jo vähän painaa sekä henkisesti, että fyysisesti treeni.
Aamulla oli alkukelauksien jälkeen ihan tutun oloinen pääsarja 20x50 @(5x1.30, 5x1.20, 5x1.10, 5x1). Tämä ei kuitenkaan riittänyt, vaan päälle uitiin vielä semi kovaa settiä aina 6 kilometriin asti.

Illalla oli ohjelmassa ensin keskivartalotreeni (staattisia), sitten 4x (400+3x75pot kiristäen) ja sitten vähän nopeutta ja lopuksi vähän uintia (esimerkkisarja: 3x (6x50pot @1.05 kiristäen 1-3 + 300, 200, 100) sataset kiristäen per sarja: 90, 80, 70sekuntia per 100 eli viimeiset oli @3.30, 2.20 ja 1.10. Kilometrejä tuli illalla 7. Ei ihme että nämä kaverit syövät niin paljon, nyt maistui minullekin ruoka harvinaisen hyvin.

Wednesday, January 5, 2011

Päivä meni ulkona makoillessa. Tulipahan vähän luettuakin. Kävin illemmalla vähän juttelemassa ITC Stirlingin valmentajan kanssa. Hän sanoi että saisin treenata heidän kanssaan.

Tänään menin aamupalan jälkeen altaalle katselemaan meininkiä. Uin heidän "tylsän, pitkän ja kevyen" aamutreeninsä". Kilometrejä tuli noin 7. Ohjelmaa en kokonaan muista, mutta meni suunnilleen näin:
12x100 1.@2, 2.@1.40, 3.@1.20
12@50 3x tekniikkatrilli + 1x omaa lajia, viimeinen 200rp
200 löysää
25 100rp, 25löysää, 50 100 BES
200 löysää
12x50 potkuja/potkutekniikkaa @1
4x400 50pu+100su räpylöillä @4.30
6x300 1.pull+lätt@4.15, 2.lätt@3.45
200löysää

En ole mikään suuri loppukelauksien fani ja nytkin tuo viimeinen setti oli vähintäänkin motvaatiota kysyvä. Jaksoin vetää sen kuitenkin ihan kohtuullisesti. 50 BES oli 33.4 ja FES 13.4. Tunui aika helpolta vaikkei nopeutta oikein löytynyt tuohon saumaan.

Illemmalla menimme porukalla ajamaan mikroautoilla. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta moniin vuosiin. Silti ajoin ihan kohtuullista vauhtia tullen kisassa toiseksi. Valmentajan (Rob/Rab tms) ollessa ylivoimaisena ensimmäinen. En ajanut lähellekään parasta kierrosta porukastamme, mutta uskalsin ajaa kovaa heti alusta alkaen ja sain heti alkuun melko ison eron muihin uimareihin.

Hauskana detailina: nyt ei poikien enää tarvitse ruokapöydässä odottaa minua. Nämä kaverit syövät todennäköisesti jopa enemmän kuin minä!
Porukassa on siis kaksi poikaa, kaksi tyttöä ja kaksi valmentajaa. Toinen pojista on perhosuimari ja toinen seka/vapaauimari, joista jälkimmäinen on 19 ja paiskonut 200vu 1.49 pitkällä.
Valmentaja on myös valmentanut kuulemma jossain vaiheessa rinulistia, joka on mennyt pitkällä jonkun 59.5 eli hänellä on edellytykset valmentaa myös rinulistia.

Monday, January 3, 2011

Vastavirta-allas ei ollutkaan kovin ihmeellinen laite. Piti vain sanoa vastaavalle miehelle oma ennätys ja hän laittoi sopivan kovan virran tulemaan. Sitten siinä kauhottiin noin 10 sekuntia ja kamerat kuvasivat ainakin kolmesta eri kuvakulmasta. Videon sai DVDlle. Kuva on kyllä hienoa ja kaikki vedenalaiset pikkujututkin näkyvöt videolla hyvin. Tuollainen laite pitäisi saada Suomeenkin johonkin. On tuo paljon helpompaa kuin sen kameran kanssa altaan laidalla juokseminen. Ainoa outo kohta taisi olla, kun ei jaksanut/ halunnut enää uida, mutta virtaus oli vielä päällä. Varsinkin vapaauinnin vauhdeissa (reilut 1.9 m/s) virtaus liiskasi uimarin aika tehokkaasti päin altaan takaseinää.

Tämän illan brokenien jälkeen tuntee todellakin ansainneensa taas päivän loman. Paikat ovat taas entistä enemmän hajalla. Uni maistuu tänä yönä harvinaisen hyvin.
Eilen vedimme aamulla vesikuntopiirin ja illalla pääsarjana kuusi 75 metristä kovaa. Uinti tuntui ihan hyvältä, mutta illalla kylmennyt ilma heikensi ainakin minun tuloksiani hieman. Vauhti oli kuitenkin ihan kohtuullista (viimeinen 47 alaosia). Muillakin oli illalla hieman hakusessa muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Treenit olemme saaneet näiksi pariksi päiviksi Janilta lapulla ja ajanotto sujuu hyvin vuorotellen. Sveitsin valmentaja jutteli paljon Janin kanssa aikaisemmin ja piti meidän ohjelmistamme ja treenaamisestamme. Hän päättikin laittaa yhden uimareistaan uimaan meidän kanssamme. Kyseinen uimari jätti kuitenkin tulematta illalla, sillä heillä oli aamulla ollut 8km ohjelma, eikä hän olisi jaksanut vetää meidän sarjaamme enää. Tänään hänen pitäisi tulla treenaamaan kanssamme. Juttelin tämän valmentajan kanssa nopeasti ja sveitsiläisistä pitäisi tulla tänään illalla myös yksi suunnilleen minun tasoiseni rinulisti vetämään muutaman 100 brokenin meidän kanssamme.

Huomenna muut meidän ryhmästämme lähtevät kohti Suomea. En ole vielä päässyt juttelemaan Brittien valmentajan kanssa (he tulivat tänne eilen illalla), mutta minun pitäisi mennä treenaamaan heidän kanssaan huomisesta (tai ylihuomisesta - huomenna taitaa olla minulla lepopäivä) alkaen.
Jos heidän kanssaan homma ei suju tai jos muuten vaan haluan, voin myös mennä treenaamaan sveitsiläisten kanssa. Heidän valmentajansa oli Janin mukaan tarjonnut minulle sellaista mahdollisuutta.

Saturday, January 1, 2011

Iltavapaa toimi toivotulla tavalla ja seuraavana päivänä paukuteltiinkin jo oikein hyviä aikoja. Väsymys oli enemmän tai vähemmän poissa ja kaikki vetivät treeneissä todella hyvin.

Eilen vedettiin aamulla vielä kunnon turpaanveto treeni ja loppupäivä oli vapaata. Jani lähti eilen aamutreenien jälkeen Suomeen ja jäimme keskenämme tänne. Heti treenien jälkeen suuntasimme läheiseen kaupunkiin, jossa söimme ensin Burger Kingissä ja sitten kävimme vuokraamassa surffilaudat. Seuraavat neljä tuntia vietimmekin aalloilla surffaillen. Aurinko paistoi täydellä terällä ja aallot olivat loistavat. Vaikka yksi jos toinenkin otti vähän osumaa rannan kivipohjasta ja kaikilla oli polvet hajalla surffilaudan pinnasta, iltapäivä ei olisi voinut olla parempi. Illalla kyllä tunsi treenit ja surffaukset kropassa, väsymys oli taas palannut.

Tänään meillä on aamu vapaa ja illalla kevyt treeni. Huomenna alamme taas tositoimiin.