Monday, January 23, 2012

Rintauintitreeni

Pitää kirjoittaa tänne ennen kuin unohdan.
Tänään oli todella hyvä rinulisetti. Jokamaanantainen pitempi rintauintitreeni oli tänään rankka, mutta hauska - varsinkin kun kulki hyvin - to todella tarkoituksenmukainen.
Pääsetti oli kolmiosainen 800, 1000 ja 800 jaardia.

Ensimmäinen setti oli helpohko, mutta tarpeenmukainen (sai hyvän tekniikan kasaan):
8 x (2x25 @40sec + 50 @1min) 25 matkat omavalintaisia tekniikkadrillejä (suosituksia tosin annettiin) ja 50 matkat koventaen pareittain eli viimeiset kaksi 50 olivat kovaa.

Toinen oli rankka - varsinkin hapenotolle. Vähäinen hapen saanti teki uinnistakin raskaampaa.
10 x (25 ru liukua veden alla @30sec + 75 rintaa @1.15) 4, 7, 9 ja 10. täysiä.
Kaveri, joka ui siis NCAA sijoille 200 rintauinnissa melkein pyörtyi yhdessä 25 vedenalaisessa.

Kolmas setti oli vedon vahvistamiseen tarkoitettu. Myös vetotekniikkaan kiinnitettiin huomiota.
Kaikki siis käsivetoja.
2x(75 rintaa pullari nilkoissa, 50 rintauinnin käsivetoja) + 2x75 käsivetoja pää ylhäällä)
Ja tuo setti kahdesti.

Jos ei näillä treeneillä lähde niin ei sitten millään.

Tuesday, January 3, 2012

Kalifronia

8 aikaan aamulla ajelimme San Josesta kohti Atascaderoa. Kahden ja puolen vuoden odotuksen jälkeen oli hienoa päästä takaisin. Oli kuin olisi kotiin ajellut. Kilometri kilometriltä olin enemmän innoissani päästä takaisin, kilometri kilometriltä oli hienompi fiilis.
     Kalifornia ei pettänyt. Vaikka lämpöä ei ollut aivan yhtä paljon kuin kesällä, aurinkoa riitti silti ja lämpöäkin oli noin 20 asteen verran. Kaverit olivat aivan yhtä hauskoja kuin ennenkin ja host perheet olivat aivan yhtä mukavia, ystävällisiä ja iloisia kuin ennenkin  - oli kuin en olisi koskaan lähtenytkään. Tekemistä ja hauskaa riitti enemmän kuin tarpeeksi. Näin paljon ihmisiä joita olin kaivannut, mutta aika ei riittänyt kaikkien näkemiseen ja pidempään hengailuun. Jotain piti jättää seuraavaan kertaan.
     Ensimmäisenä päivänä saavuttuani A-town:iin menimme Brooken perheen kanssa joulupäivälliselle. Sen jälkeen menin Patrickin (uimakaveri, vesipallokaveri, veli) luokse. Patrick on muuttanut näiden vuosien aikana, monien eri vaiheiden jälkeen, omaan asuntoonsa parin kaverinsa kanssa. Vietimme illan jutellen ja menimme nukkumaan myöhään yöllä. Oli paljon juteltavaa pitkän ajan jälkeen. En ollut jutellut Patrickin kanssa paljoa tätä ennen - olemme molemmat huonoja pitämään yhteyttä. ("I'm more of a face-to-face guy" ja niin olen minäkin). Pitkästä ajasta huolimatta oli kuin olisin lähten vasta eilen. Kaikki oli kuin ennenkin.
     Seuraavana aamuna menimme yhdeksän aikaan Patrickin vanhempien asuntoon, jossa söimme aamupalaa ja vietimme joulua - availimme lahjoja ja pelailimme pelejä. Patrickin kanssa kävimme ajelemassa keskustassa katselemassa paikkoja ja tervehtimässä ihmisiä. Myöhemmin päivällä testasin myös motocross pyörää. Voin sanoa että ensikertalaiselta motocross pyörän ajelu vaatii enemmän kuin 2 minuutin harjoittelun jos lähtee ajelemaan metsään. Kävimme myös ostamassa vähän ruutia. Parin haulikon ja kiväärin kanssa Patrickin perheen tilalla vietimme iltapäivän ampuen pulloja, vaaseja ja savikiekkoja. Vähän Rambomeininkiä joulun hiljaisuuteen. Patrickin isä, Joe, oli meistä tarkin - harjoitus tekee mestarin tässäkin (mistä tulee sanonta lahjattomat harjoittelee?!). Illalla menimme toisen host perheeni, Edin, luokse syömään päivällistä. Oli hienoa nähdä Ed ja jutella. Viivyimme päivällisellä viitisen tuntia.
     Kolmantena päivänä kävin treeneissä ja Billin ja Alicen luona. Brooke ja Patrick olivat mukana. Näytin kuvia kesän reissuista ja lukion valmistujaisista ja perheestäni. Vietimme tunteja vain jutellen mukavia. Oli hienoa nähdä kolmatta host perhettäni. Ensimmäistä perhettäni en päässyt näkemään, sillä he ovat muuttaneet Minnesotaan. Illalla Erinin luokse oli kutsuttu paljon kavereitani vanhoista porukoista. Se oli hauska tapaaminen ei vain minun osaltani, vaan myös muiden. Monet näistä kavereista eivät olleet nähneet toisiaan vähään aikaan, sillä muutkin kuin minä ovat yliopistossa jossain muualla. Illalla menimme vielä Brooken luokse porealtailemaan. Itse jäin sinne pariksi viimeiseksi yöksi.
     Neljäntenä aamuna lähdimme aikaisin surffaamaan. Clarke ajoi minut Patrickin luokse, josta ajoimme Morro Bay:n rantaan. Vesi oli jäistä, mutta Patrickin isän märkäpuvun avulla pysyin hengissä. Taidot olivat enemmän kuin vähän ruosteessa, mutta se oli silti hauskaa. Joka päivä kävin myös treenaamassa, ettei Havajin leiri menisi hukkaan.
    Viidentenä aamuna Patrickin ja Brooken kanssa kävimme Starbuckissa aamupalalla (kävin myöhemmin In-N-Out:issa lounaalla), jossa Cherie (rotary counselorini) kävi myös moikkaamassa ja sieltä jatkui matka kohti San Josea ja Chicagoa. Viisi kiireistä, mutta hauskaa päivää Kaliforniassa - ehdottomasti reissun arvoinen käynti.
     Täällä treeni on jatkunut kovana. Tänään oli paluu arkeen koulun muodossa. Vähän haikea fiilis. Kuukaudessa ehti tapahtua paljon ja ehti myös tottua kouluttomaan arkeen. En usko että menee kauaa että tähän arkeen tottuu. Jotenkin pitäisi vain saada koottua itsensä viimeiseen rutistukseen ennen Big 10 Championships kisoja ja samalla keskittymään opiskeluun.
    Terveiset keskilännestä - hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!