Monday, March 26, 2012

Spring Break

Talvijakso päättyi ja ennen viimeistä rutistusta, kevät jaksoa, meillä oli viikon loma. Loman ajaksi kampuksen asunnot suljetaan, joten kaikki lähtevät kampukselta joko kotiin tai muualle evakkoon. Itse muutin viikoksi kavereiden asuntoon kampuksen laitamille. Kolme asunnon neljästä asukkaasta oli lähtenyt lomille kotikaupunkiinsa, joten sain tajouksen asua yhden huoneessa.
    Viikko ei nyt täsyin vastannut mielikuviani lomasta, sillä kävin joka päivä treenaamassa. Mukavaa kuitenin oli. Koko viikon oli mukavan lämmintä (melkein 30°C) ja aurinkoista. Esimerkiksi keskiviikkona aamutreenien ja päiväunien jälkeen menimme muutamaksi tunniksi rannalle paistattelemaan päivää. Sen jälkeen menimme "uimarien asunnolle" (omakotitalo, jonka vuokralla asuvat asukkaat ovat kaikki uimareita) grillaamaan kunnon pihvit. Lopun illasta hengailimme sisällä.
    Lauantaina oli St. Patrick's Day. Koko juhlan ideana on pukeutua vihreään ja kuluttaa alkoholia niin paljon kuin päivän aikana ehtii. Alaikäisinä porukkamme reissasi junalla Chicagoon. Kävimme hakemassa Jamba juicesta isot smoothiet ja menimme hengailemaan puistoon ja katsomaan paraatia. Kävimme myös katsomassa, kuinka Chicagon läpi kulkeva joki värjättiin kirkkaan vihreäksi.

    Uudesta asunnosta piti sanoa muutama sana. Eli ensi vuodeksi saimme sovittua täkäläisittäin melko hyvään hintaan vuokrasopimuksen siististä, valoisasta ja tilavata asunnosta kahden kaverini kanssa. Näin kun lomat taas iskevät ensi vuonna, ei meidän tarvitse lähteä muiden nurkkiin asumaan. Tämä myös mahdollistaa muihin aikoihin, kuten kesällä, kampuksella asumisen. Northwesternin kautta saa monesti todella hyviä työharjoittelupaikkoja, joten jonain näistä vuosista tulen todennäköisesti viettämään osan kesästäni täällä töissä käyden. Listaan tähän vielä muutaman hyvän syyn kampuksen ulkopuolella asumiseen.
1. Ei tarvitse jakaa huonetta
2. Mahdollisesti siistimpi asunto (sisältäen paremman hajuinen kylpuhuone)
3. Mahdollisesti halvempi vuokra (kesällä opiskeleville voi tarvittaessa vuokrata asunnon kesäksi)
4. Voi kokata itse. (Vaikka ruokaa voikin saada rajattomasti valmiina, siitä saa maksaa melko suolaisesti)
5. Jo mainittu - saa asua milloin haluaa

Tänään oli ensimmäinen päivä uudesta jaksosta. Tänään myös palasimme takaisin normaaliin, joskin hieman muuttuneeseen, uintirytmiin.

Tässä vielä pari kuvaa kevätlomalta.
 Chicagon läpi kulkeva joki vihreänä
Aurinkoisena päivänä Chicagossa

Thursday, March 8, 2012

Jakso loppuu

Kävin viime viikonloppuna koettamassa onneani vielä "last chance meetissä". Eli lensimme koutsina kanssa Ohioon, kävimme kisoissa, ja lensimme takaisin. Vähän oli lopulta turha reissu, mutta tulipahan vielä yritettyä. Yritin parantaa muutaman kymmenyksen aikaani, jotta voisin päästä NCAA karkeloihin. Nyt sinne ei ole mitään asiaa. Kisoihin otetaan noin 22 uimaria per laji ja itse olen nyt jenkkien 43 nopein. Aikaero 22. nopeimpaan on noin 7 kymmenystä.
Käteen jäi kisakokemusta ja uusia ideoita aikojen parantamiseksi. Eli jotain kyseisestä reissuta jäi käteenkin. Lisäksi sain syödä hyvää ruokaa koulun piikkiin (koulun ruokaloiden ruoka alkaa tympiä tietyn määrän ja ajan jälkeen) ja nukkua omassa hotellihuoneessa (eli ilman kämmpistä) king size sängyssä.

Kämppiksen puuttumisesta puheen ollen, jonkin aikaa sitten teimme vuokrasopimuksen kahden kaverini kanssa yhdestä asunnosta kampuksen laitamilla. Pääsen siis ensi vuonna eroon tästä rotankolosta, jossa asun nyt. Ulkoapäin asunto näyttää hienolta ja arvokkaalta (rakennus on vanha), mutta sisällä saa taistella torakoiden kanssa elintilasta. Lisäksi vessat ovat oma kokemuksensa (haju, siisteys). Onneksi minun ei tarvitse käydä suihkussa kämpillä, vaan sen voi tehdä altaalla. Ensi vuoden asunto on hieno! Meillä on tilava olohuone, keittiö ja ruokasali. Lisäksi jokaisella on oma huone. Kustannukset per kuukausi ovat kampuksen asuntoja halvemmat, mutta jos asunnossa haluaa asua kesälläkin, tulee hinta olemaan melkolailla sama kuin nyt. Tämä järjestely helpottaa paljonkin ensi vuoden valintojani - jos haluan hakea työharjoitteluun tai vastaavaan (tästä lisää myöhemmin).

Jakso loppuu kohta. Eilen olivat tämän jakson viimeiset tunnit ja nyt on vuorossa lukuviikko. Ensi viikoksi pitää kirjoittaa yksi essee ja lukea pariin kokeeseen - ei siis kovin paha urakka ollenkaan. Kirjoittelen tämän jakson kursseista tänä viikonloppuna.
Meillä on siis vuodessa neljä jaksoa (quarters), joista yleensä opiskellaan kolme ja neljäs ollaan joko kotona lomailemassa, käydään töissä ja työharjoitteluissa tai opiskellaan kampuksella (siihen pitää anoa erillinen stipendi). Ensi viikon jälkeen olen suorittanut kaksi jaksoa - sen jälkeen on kevätloma. Kevätjakso alkaa parin viikon päästä. Siinäkin jaksossa pitäisi olla ihan kohtuullisen mielenkiintoiset kurssit tiedossa.

Tässä kuva asunnosta, jossa asun nyt.