Thursday, January 31, 2013

Parin kuukauden aikana on tapahtunut paljon kaikenlaista niin koulussa, uinnissa kuin muussakin elämässä. Selvisin ensimmäisestä jaksosta kunnialla, olen päässyt kunnolla uintiin mukaan, kävin Hillan luona jouluna ja nyt olen alkanut taas kilpailemaan omalla tasollani.

Ensimmäiseen jaksoon olin valinnut Matematiikkaa, Uskontoa, Yhdysvaltain ulkopolitiikkaa ja Maantietoa. Matematiikan jätin kesken heti alkuun - totesin ettei se ole oikein "mun juttu." Maantieto ja Uskonto olivat aivan peruskursseja ja menivät todella hyvin, Ulkopolitiikan kurssi oli vaikeampi, mutta sekin meni hyvin. Ulkopolitiikan professorin opetusmetodi oli (hänen mukaansa) saavista kaataminen: eli kun informaatiota kaataa oppilaille kuin saavista kaatamalla niin todennäköisesti ainakin jotain tarttuu (vapaa suomennos). Kyseinen kurssi oli tähän mennessä mielenkiintoisin minkä olen käynyt. Sain jaksosta 3.4 keskiarvon (kaksi B+ ja yksi A- arvosana) - ja kävin julkaisemassa Valtiotieteet pääaineekseni. Aion sen lisäksi tehdä Bisneksen sivuaineena ja jonkin kolmannen ehkä vielä toiseksi pääaineeksi jos aikaa ja voimia riittää.

Jakson jälkeen treenasimme pari viikkoa, jonka jälkeen saimme viikon lomaa. Tänä vuonna sain harvinaisen tilaisuuden viettää jouluni, ainakin pienissä määrin, perheeni kanssa. Eli lensin Hillan (siskoni) luokse Denveriin, jossa Hilla opiskelee tällä hetkellä. Vietimme rauhaisaa joulua Hillan ja Jounin kanssa syöden suomalaisia jouluruokia ja leväten rankan koulujakson jälkeen.
Neljän päivän levon jälkeen lähdimme seikkailemaan kohti Kaliforniaa. Hilla oli juuri saanut ajokortin ja sai hieman kilometrejä alle, kun Hilla, Jouni ja minä vedimme kahden päivän "roadtripin" parin tuhannen kilometrin päähän Mission Viejoon.

Tämän vuoden treenileirin vietimme Kalifornian lämmössä, Mission Viejossa. Eteläisessä Kaliforniassa oli päivällä hyvä olla ja lämmin, mutta aamulla treenien aikaan muutaman asteen lämmössä ei paljon aurinkoa otettu. Treenit sujuivat kuitenkin hyvin. Olkapää kesti yllättävän hyvin treeniä enkä joutunut kertaakaan hellittämään intesiteettiä. Yhdeksän päivän sisään vedimme 15 uintitreeniä, muutaman kuivatreenin ja neljä punttitreeniä. Itselläni ohjelmassa oli paljon potkuja ja paljon käsivetoja ja jonkin verran kovaa rintauintia. Täällä treenileirillä lepopäivien konsepti on melkoisen olematon ja kesken leiriä kärsitty päivän ruokamyrkytys ei myöskään helpottanut treeneistä palautumista. Mutta kotiin tultua ja normaalin sprinttitreenin jatkuttua, sain huomata uintivoiman palautuneen melkoisesti ja se näkyykin nyt uintivauhdissa.

Nyt tammikuussa meillä alkoi uusi jakso koulussa ja uusi kilpailujakso uinnissa. Toinen puolisko koulu vs. koulu uinnissa on kohta ohi ja pääsemme herkistelemään kohti konferenssi mestaruuksia.
Ensimmäinen kilpailu oli Wisconsin-Milwaukeeta vastaan. He ovat jonkin heikomman konferenssim mestareita, mutta konferenssien ero näkyi melkoisen selvästi, kun voitimme melkein kaikki lajit ja vedimme pari allas ennätystäkin (itselleni sain 100rintauinnin ja 4x50sekariviestin ennätykset). Omat aikani olivat hyvään suuntaan - 57.5 ja 2.07 sekä 25.1 viestissä (metreillä noin 1.03ylät, 2.20 ja 27.8).
Seuraavat viikot kilpailemme reilusti parempia joukkueita vastaan. Viime viikonloppuna kilpailimme Iowaa vastaan, häviten täpärästi monta lajia ja lopulta reilusti pisteissä. Omat aikani olivat jo viime vuoden lukemilla - 55.8 ja 2.04 sekä 24.6 viestissä (metreillä noin 1.01,9, 2.17 ja 27.3). Näillä ajoilla olin neljäs satasella, viides 200matkalla ja nopein viestissä (vaikka viestin hävisimmekin).
Tällä viikolla uimme taas Iowaa vastaan tosin tällä kertaa kotialtaassamme. Muita joukkueita näissä karkeloissa tulee olemaan Notre Dame ja Missouri State. Kaikillä näillä joukkueilla on kovia rintauimareita, joten kovaa saa uida jos haluaa 8 joukkoon - ihan vain normaalissa neljän joukkueen kilpailussa, herkistelemättä.

Kirjoitin parin kuukauden tekstit aika tiiviisti - jos jostain asiasta jää kysymyksiä, kirjoittelen toki kommentteihin lisää asiaa.