Friday, November 28, 2008

KIITOSPAIVA
Thanksgiving (kiitospaiva) on juhla, jota vietetaan Usa:ssa marraskuun neljantena torstaina.
Paiva on peraisin siita, kun rankasta talvesta selviytyneet siirtolaispuritaanit juhlivat selviytymistaan syomalla ja kiittamalla.
Juhla on yhta vahvasti perhejuhla, kuin joulukin. Juhlaan kuuluu syomista, kiittamista kaikesta hyvasta, amerikkalaista jalkapalloa ja lisaa syomista.

Tana kiitospaivana emme katsoneet juurikaan jalkapalloa, mutta soimme senkin edesta.
Mella kavi kiitospaivaa viettamassa Pamelan veli ja vanhemmat.
Ruokana oli monia erilaisia laatikoita (bataatti, papujutska...), perunamuusia, paljon kalkkunaa ja karpalohyyteloa sen kanssa. Lisaksi soimme kurpitsapiirakkaa ja saksanpahkinapiirakkaa kermavaahdolla. Leipana soimme karjalanpiirakoita, jotka olin omin pikku katosin leiponut.

Minun mielesta kiitospaiva on aarimmaisen mukava pikku juhla, joka voitaisiin minun puolestani adoptoida Suomeenkin. Voisimme kiittaa vaikkapa lumesta (Ja syoda!).

Kiitospaiva seuraa musta perjantai, jota pidetaan vuoden kovimpana shoppailupaivana. (Ne kaksi paivaa ennen joulua ovat todellisuudessa kiireisempia.) En ole viela kuitenkaan jaksanut raahautua viettamaan mustaa perjantaita kauppoihin.

Happy turkeyday! (Hyvaa kalkkunapaivaa!)

1 comment:

Heta said...

hahhah perus: Uula ja ruoka! Voin kertoa että meillä on täällä ikävä Uulaa ja maksalaatikkoa märskyn kahviossa ennen treenejä. En oikein ymmärrä miten me pärjättiin ennen sun tuloa! Käyn täällä lukemassa sun juttuja aina kun niitä ilmaantuu :D Sulla tuntuu menevän oikein hyvin, pääset taas uimaan ja ruokaa tuntuu olevan tarpeeksi. tulet takaisin sitten kesällä oikein kovassa kunnossa ja yllätät kaikki :)
Terveiset loskaisesta ja harmaasta Suomesta...