Monday, December 8, 2008

Amerikkahan on small-talkin luvattu maa, eiko?
Ei ehka ihan niinkaan, mutta turhaa puhetta esiintyy taalla ainakin enemman kuin Suomessa.
Itse en ole small-talkin suuri ystava, mutta neljan kuukauden taalla oleskelun jalkeen osaan ainakin puhua vahan enemman saasta kuin ennen.

Onko nyt syksy vai talvi?
Atascaderon saasta on minulle aika hankala sanoa talla hetkella, mika vuodenaika on menossa.
Saa on talla hetkella aurinkoinen ja viileahko, noin 17 astetta varjossa.
Aurinko ei lammita enaa konvinkaan teravasti ja aamut ovat erittain kylmia.
Minusta ero ei ole kovinkaan iso verrattuna siihen, mita se oli kun Carl (host-isa) sanoi etta syksy on saapunut.
Edelleen saa on viileahko ja noin joka toinen viikko sataa.
Erityisen hankalaksi vuodenajan tulkitsemisen tekee lampotilan vaihtelu. Ei ole kovinkaan erikoista, etta jonain paivina lampotila kipuaa 25 asteeseen. Ikava kylla... lampotila voi heilahtaa myos toiseen suuntaan: aina valilla paivalampotila on vain hieman yli kymmenen asteen.
Valkoinen joulu! Sita en luultavasti saa tana jouluna. Atascaderossa sataa lunta harvemmin kuin kerran kymmeneen vuoteen.
Onneksi valoa silti luulisi riittavan. Elokuvat eivat nimittain liioittele kovinkaan paljoa talojen jouluvaloja. Monet talot ovat kirjaimellisesti kaaritty jouluvaloihin.

2 comments:

Pellava Smith said...

Oi no siellä sentä on tavallaan talvi heh, voidaan täällä vesisateisina päivinä sit muistella Atascaderoa! Ota hei kuvii joskus niist parhaista jouluvaloista :) !!! Oot paras * muisk muisk muisk *

Uula said...

No joo... ei tata oikein talviseks voi kutsua...
Ja Karen sano etta saatetaan ens viikonloppuna menna kattelee joluvaloja tietylle alueelle, jossa on valojen laitto on lahes kilpailu talojen valilla. Jos meen niin otan muutaman kuvasen. :)