Tuesday, February 3, 2009

Yksi rotarivaihdon erilaisuuksista verrattuna muihin vuosivaihtoja jarjestaviin ryhmiin/yrityksiin/muihin jutskeleihin on perheiden vaihdot kesken vuotta.

Jotta tietyn maan perheista ei saisi yksipuolista kuvaa, jotta perheisiin ei kyllastyisi (kaikki varmaan tietavat, kuinka ihmisiin nyt vain sattuu kyllastymaan pidemman paalle...) ja jos jokin perhe on huono: on vaihto varmaa (sen vaihdon tosin saa silloin aikaisemminkin jos niin haluaa). Perheita vaihdetaan keskimaarin kaksi kertaa vuoden aikana (=3 perhetta). Itsellani ensimmainen vaihto oli edessa heti tammikuun alussa.

Toinen perheeni on leski, elakkeelle siirtynyt mies. Han tyoskenteli yliopistolla jonkinlaisena insinoorina. Hanen kanssaan olen viettanyt jo noin kuukauden (minne se katosi?!) ja hyvin on mennyt! Nyt saimme Wii:n ja voimme pelata sita kahdestaan. Ed on erittain suojeleva, ja todella mukava mies. Edilla on hieno, iso auto ja han kunnostaa kahta vanhaa ja hienoa autoa. Kaymme Edin kanssa usein ulkona syomassa. Ed on myos hyva pihvin paistamisessa!
Kuukauden ajan meilla asui myos Edin anoppi. 92-vuotias mummu oli hauskaa seuraa ja erittain hyva leipomaan. Me Edin kanssa emme juurikaan joutuneet pitamaan huolta hanesta, han piti huolta meista (muun muassa halusi aina pesta vaatteeni!). Nyt "mummu" kuitenkin lensi takaisin Michiganiin.

Vaihto sujui erittain joustavasti. Edellisena paivana mina, Carl (ex-host isa), Ed ja Nathan (host-veli) menimme laskettelemaan Sierra Summitille. Hauskan paivan paatteeksi nukuin viela yon Billingseilla (ex host-perheella) ja seuraavana paivana muutin Edille.
Entinen host-aiti sanoo joka kerta kun naemme, kuinka hanella on ikava ja kuinka nyt on hiljaista iltaisin. On sinansa haikeaa ja sinansa mukavaa kun kaivataan. Kuulostaa kamalalta, mutta tiedatte kai mita tarkoitan?

Vaihdon koin melko hyvaksi asiaksi. Uusi perheeni on niin radikaalisti erilainen kuin aikaisempi. Kuitenkin haikeahkon fiiliksen jattaa ison (kirjaimellisesti) miehen sanoma: "Before you came I taught that this is a great system! I can stand anybody for four months! Now I think that this system stinks. It was so great to have you.". Itsekin pidin paljon ensimmaisesta perheestani ja koin saavani perheesta ystavat loppuelamaksi.

2 comments:

Pellava Smith said...

Kivaa et perheen vaihto on ollut sujuva! Niin sitä elämässä oppii asioita kun tutustuu erilaisiin ihmisiin...
Ja ikäväkin saa olla, se vain kuuluu asiaan. :)

salla said...

aww uula sun teksti oli niin koskettava YHYY ja mul oli äsken tekstitaitoyokoe nii oon vähä liikuttuneel tuulel sopivast