Thursday, March 8, 2012

Jakso loppuu

Kävin viime viikonloppuna koettamassa onneani vielä "last chance meetissä". Eli lensimme koutsina kanssa Ohioon, kävimme kisoissa, ja lensimme takaisin. Vähän oli lopulta turha reissu, mutta tulipahan vielä yritettyä. Yritin parantaa muutaman kymmenyksen aikaani, jotta voisin päästä NCAA karkeloihin. Nyt sinne ei ole mitään asiaa. Kisoihin otetaan noin 22 uimaria per laji ja itse olen nyt jenkkien 43 nopein. Aikaero 22. nopeimpaan on noin 7 kymmenystä.
Käteen jäi kisakokemusta ja uusia ideoita aikojen parantamiseksi. Eli jotain kyseisestä reissuta jäi käteenkin. Lisäksi sain syödä hyvää ruokaa koulun piikkiin (koulun ruokaloiden ruoka alkaa tympiä tietyn määrän ja ajan jälkeen) ja nukkua omassa hotellihuoneessa (eli ilman kämmpistä) king size sängyssä.

Kämppiksen puuttumisesta puheen ollen, jonkin aikaa sitten teimme vuokrasopimuksen kahden kaverini kanssa yhdestä asunnosta kampuksen laitamilla. Pääsen siis ensi vuonna eroon tästä rotankolosta, jossa asun nyt. Ulkoapäin asunto näyttää hienolta ja arvokkaalta (rakennus on vanha), mutta sisällä saa taistella torakoiden kanssa elintilasta. Lisäksi vessat ovat oma kokemuksensa (haju, siisteys). Onneksi minun ei tarvitse käydä suihkussa kämpillä, vaan sen voi tehdä altaalla. Ensi vuoden asunto on hieno! Meillä on tilava olohuone, keittiö ja ruokasali. Lisäksi jokaisella on oma huone. Kustannukset per kuukausi ovat kampuksen asuntoja halvemmat, mutta jos asunnossa haluaa asua kesälläkin, tulee hinta olemaan melkolailla sama kuin nyt. Tämä järjestely helpottaa paljonkin ensi vuoden valintojani - jos haluan hakea työharjoitteluun tai vastaavaan (tästä lisää myöhemmin).

Jakso loppuu kohta. Eilen olivat tämän jakson viimeiset tunnit ja nyt on vuorossa lukuviikko. Ensi viikoksi pitää kirjoittaa yksi essee ja lukea pariin kokeeseen - ei siis kovin paha urakka ollenkaan. Kirjoittelen tämän jakson kursseista tänä viikonloppuna.
Meillä on siis vuodessa neljä jaksoa (quarters), joista yleensä opiskellaan kolme ja neljäs ollaan joko kotona lomailemassa, käydään töissä ja työharjoitteluissa tai opiskellaan kampuksella (siihen pitää anoa erillinen stipendi). Ensi viikon jälkeen olen suorittanut kaksi jaksoa - sen jälkeen on kevätloma. Kevätjakso alkaa parin viikon päästä. Siinäkin jaksossa pitäisi olla ihan kohtuullisen mielenkiintoiset kurssit tiedossa.

Tässä kuva asunnosta, jossa asun nyt.

No comments: