Sunday, February 26, 2012

Big 10

Kun ei vaan vauhti riitä.
Ensimmäisen päivän viestin jälkeen oli aika hyvät fiilikset, vaikka aika ei ollutkaan aivan yhtä kova kuin toiveissa oli.
Toisena päivänä jätin aamun 50 vapaauinnnin, jonka olin ajatellut uida rintaa avausuintina, väliin ja päätin keskittyä illan pitempään sekauintiviestiin. Illalla itselläni ei ollut muuta kuin viesti. Pitempi viestimme ei ollut läheskään yhtä potentiaalinen kuin edellisen illan viesti ja lähtöasetelmakin oli oudohko - jouduimme uimaan "kylmässä" erässä eli emme kisanneet kovempien joukkueiden kanssa. Vedimme taas ihan hyvin. Ei siis mitenkään hienosti mutta - ihan hyvin. Oma osuuteni oli jotenkin todella vaisu. Aika oli sinne päin, 53.5, mutta ei läheskään toivottua vauhtia. Muutkin osuudet olivat, ei loistavia, mutta ihan hyviä. Loppuaika 3:13 ja risat oli sekunnin parempi kuin edellisenä vuotena, joten suunta on ainakin oikea.

Toisena päivänä pääsin vihdoin uimaan omia lajejani. 100 rintauinnissa odotukset olivat kovat ja niin oli yrityskin. Sohimiseksi se kuitenkin meni. Loppuaika, 54.03, ei tyydyttänyt. Varsinkaan kun tuolla ajalla jäätiin kaksi sekunnin kymmenystä A finaalista. Virallisisa käännösaikoja jaardeilta metreille ei ole olemassa, mutta itse käytän colorado swimming kääntäjää (vaikuttaa melko luotettavalta) ja sen mukaan tuo olisi juuri alle minuutin. Parannusta viime vuoden SM voittoaikaan tuli siis yli sekunti. Se vain ei riitä täällä. 54.0 ajalla ei myöskään ole mitään asiaa NCAA pippaloihin. Aika parani, mutta ei läheskään odotetusti.

Viimeisenä päivänä päästiin herkuttelemaan 200 rintauinnilla. Väliaikani olivat 26, 30, 30 ja 32 - loppuaikana 1:59 ja osia. Pääsin taas uimaan B finaaliin, jossa en taaskaan parantanut aikaani. Jotenkin tässä vaiheessa alkoi olla huvittuneen mollivoittoinen olo. Ajat kyllä paranivat, mutta eivät tarpeeksi. Tälläkään ajalla, 2:12 metreille käännettynä, ei oikein tee mitään näissä kisoissa. Uinti oli seka aamulla, että illalla taas kerran ihan hyvä. Ei vain siellä missä sen pitäisi olla eikä siellä missä omasta - ja valmentajien - mielestä olen.

Monien muidenkin uinnit menivät samalla sävyllä kuin omani. Kisat eivät olleet katastrofi. Ne olivat ihan hyvät. Näissä kisoissa se vaan ei riitä. Tässä tapauksessa uintien pitäisi olla loistavia. Siihen pitää keskittyä jatkossa. Pitää alkaa keskittyä loistavien uintien takomiseen.

Tänään vielä ennen kuin lähdimme takaisin uimme muutaman lajin pitkällä radalla. Monet halusivat koittaa alittaa rajoja jenkkien Olympiakarsintoihin ja muutamat joukkueet jäivät näitä rajoja uimaan. Itse kävin huvikseni kellumassa 100 rintaa aikaan 1.04.7. Ei mikään kovin erikoinen uinti mutta aika melko lähellä viime kesän uintia. Ihan hyvä uinti taas kerran.

No comments: