Wednesday, October 24, 2012

Syksy kuluu treenaillessa

Kun kullan keltainen, märkä vaahteranlehti lätsähtää kasvoihin, voi rohkeasti sanoa, että syksy on tullut.
Syksy täällä on melko vaihteleva. Aamut pitää aina aloittaa tarkastamalla päivän sää. Ulkona voi yhtä hyvin olla 25C° ja aurinkoista, kuin 5C° ja sateista, tai toisinpäin. Ainakaan tähän säähän ei kyllästy.


Syksyn kuluessa olen saanut enenevästi treenata oikeata uintia, enkä vain potkuja. Joka päivä teen ohjattua olkapääjumppaa joko punttitreenin oheessa, tai uintitreenin jälkeen. Joka viikko olen myös saanut uida 250-500m enemmän. Nyt olen 2 500 metrissä. Tästä noin puolet saan uida reippaasti, ja loput metreistä pitää olle rentoa kelailua. Ideana on saada lisää voimaa ja kestävyyttä olkapäähän ja sitä ympäröiviin (/tukeviin) lihaksiin).

Olkapää on tällä hetkellä kuulemma melkolailla jo parantunut, mutta se ei ole vielä kovin vahva ja on siksi herkkä uudelle tapaturmalle. Lisäksi operaatiossa hauisjännettä sidottaessa porattiin luun läpi, ja luun umpeen paraneminen vie aikaa. Näiden takia en saanut uida viime viikon kilpailuissa - hävisimme kyseisen kilpailun. (Linkki: Kisat Eastern Michiganissa )

Tällä hetkellä saan todennäköisesti kisata Milwaukeessa tammikuussa, mutta itse toivon vielä mahdollisuutta kilpailemiseen marraskuussa. Joulukuussa meillä ei ole kisoja, vaan keskitymme pelkästään treenaamiseen.

Vaikka saan nyt uidakin, pääpaino treenaamisessani on vielä potkuissa (,mikä on hyvä, sillä ne eivät perinteisesti ole olleet vahvinta alaani). Tässä muutama pääsetti viime viikkojen varrelta:

8x (20kyykkyä, 100 vahvasti kick, 10kyykkyhyppyä, 50all out kick) 45sec tauko
6x (20kyykkyä, 20litran kanisteri ylösalaisin kunnes tyhjä, 50 all out kick) 45sec tauko
4x (4x 20m all out 3x kick parachute, 1x no parachute) @2
(4x 200 kick negative split, descend per round) + 400 fast kick

Potkut rintaa kädet kyljissä.
Treeneissä tulee yleensä potkittua noin parin kilometrin verran yhteensä.

No comments: