Friday, February 10, 2012

Viimeistelystä

Valmentajalta saatiin vähän oppia viimeistelystä pari treeniä sitten. Vapaasti suomennettuna:

Viimeistely ei ole mitään taikojen tekemistä. Kaudella treenataa todella kovaa ja kun kroppa saa muutaman viikon lepoa, niin alkaa kulkea kovaa. Kovaa uintivauhtia varten ei edes tarvitse "tuntua hyvältä". Aina ei vaan tunnu hyvältä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että uimari ei pääsisi kovaa.


Juttelin myös apuvalmentajan kanssa josko minun kannattaisi vielä vetää vähän enemmän, ettei ala kulkemaan hyvin liian aikaisin ja viimeistely osuisi liian aikaisin. Hän korjasi minua ajatuksella:

Viimeistely avaa parin viikon ikkunan, jolloin uimarin kroppa on saanut lepoa niin, että pääsee kovempaa, mutta aerobinen kapasiteetti ei pääse vielä laskemaan. Se ei siis ole mikään taikatemppu, jonka pitää osua 72 tunnin sisään - ja jos se ei osu niin kaikki on menetetty.

Voi olla siis näinkin. Muuttaa vähän omia käsityksiä viimeistelystä.

Tässä muuten valmentajien profiilit:
Päävalmentaja Jarod (mm. jenkkien tiimin kapteeni Goodwill gameseissä 1999)
Apuvalmentaja Kyle (Marmalejon ja Gal Naevon koutsi)
Vapaaehtoinen apuvalmentaja Bob (Greevers ja Alexandrov on sen uimareita)

2 comments:

salla said...

ihan huippua miten sua ohjataan siellä (olet selvästi kehittynyt uimarina sekä fyysisesti että henkisesti), tykkään! xx rakkautta walesista!

Pellava Smith said...

Jeah, samaa mietin ku Sallaki! Aika hienoa tosiaan, jos noita ajatusmalleja saa muutettua, onhan se ihan eri asia jos miettii että "joo mulla on nyt nää 24h aikaa onnistua" tyylisesti ku et tietää että paras kunto voi olla pidemmän aikaa, silloin ehkä voisko sit keskittyä tarkemmin just siihen yksittäiseen suoritukseen. Aika psykologisia juttuja nää varmaan on myös paljon, sitä ihminen pystyy monenlaiseen kun tietää ja uskoo pystyvänsä! Hmm... Hyvin sä vedät poika, anna mennä vaan! Parasta kehiin, voittajakellujan asenteella! ;)