Thursday, February 28, 2013

Viestipäivä, välipäivä kovasta tekemisestä

Tänään ei ollut kovin hohdokkaita uinteja omasta puolestani.

Vedimme päivällä 4x50 sekaviestin uusintana eilisestä, toivoen parempaa aikaa, jolla voisi päästä NCAA mestaruuksiin.
Itse vedin käytännössä samaan aikaan (5 sadasosaa hitaampaa) 24.01. Yritin olla aggressivisempi kuin eilen, mutta meni aika lailla sutimiseksi. Kädet liikkuivat, vesi ei.

Illalla vedimme pidemmän version samasta viestistä.
Oma aika 54.10 (metreillä noin minuutin pintaan) ei todellakaan ollut omissa odotuksissani. Ensimmäinen 50 meni enemmän tai vähemmän suunnitelmien mukaan - 24.58, mutta toinen puolikas meni puolivaloilla uiden. Saman tuntuista uintia kuin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta vauhtia ei vain ollut. Videolta pitänee myöhemmin analysoida tekemistä tarkemmin. Olem ollut viime aikoina vähintään viime vuoden vauhdissa, mutta tämän lajin vedin viime vuonna henkilökohtaisenakin lajina kovempaa kuin nyt viestissä.

Huomenna on uusi yritys samasta lajista. Ehkä samaan aikaan starttaaminen muiden uimareiden kanssa auttaa virran ylläpitämiseen, en tiedä. Tavoitteena olisi noin sekuntia parempi aika tämänpäiväisesta. Huonommalla ei näissä karkeloissa oikein mitään nimittäin tee. Kovempi lataus, kovempi erä, kovempi aika - näihin luottaen lähden huomiseen uintiin.

Taso on ollut kovempaakin kovempi. Hyvänä esimerrkinä 200 sekauinnissa 15 joukkoon vaati 1:58 aikaa tai alle (vertaa: Sami Juopperi voitti SM kisoissa tänäkin vuonna ajalla 1:59) eli jaardeilla 1:47. Voittoaika oli 1:41.8 eli noin 1:53 lyhyillä metreillä.

2 comments:

Pellava Smith said...

Oh, siellä on tosi kova taso! Onnea matkaan, kovaa kovien joukossa! "...natural-born winner...!"

salla said...

double the previous!
uus lataus uuteen uintiin. you were meant to win :)