Sunday, September 7, 2008

Oltiin kaymassa paikassa nimelta Hearst Castle.
William Randapf Hearst (1863-1951) oli kultalusikka suussa syntynyt poika joka laajensi isansa imperiumia ja tunnetaan nykyaan sensaatiolehdiston tarkeimpiin kehittajiin ja niin edelleen. Kaveri omisti parhaimmillaan 28 sanomalehtea (including Cosmopolitan), kaivoksia, karjatila, tukkimetsia ja tuhansia hehtaareja maata. William oli myos hyvaa pataa isojen jenkkinimien kanssa. Kun Williamin aitimuori kuoli niin poika ei enaa rakennellutkaan pilvilinnoja vaan viidenkympin kriisissa tempaisi linnan isansa tiluksille. 
Tila sisalsi kaikkea yksityisesta elaintarhasta tenniskenttiin. Suosituimpiin nahtavyyksiin kuuluu myos Neptune pool johon joillakin on mahdollisuus paasta pulahtamaankin. Sisa-allas (kultakoristeineen) on vain nahtavyys mutta tyontekijoilla on tapana viimeisena tyopaivanaan kayda pulahtamassa siella. 
Williamin lapset ottivat linnasta sen mita halusivat (osan valtavasta taidekokoelmasta, huonekaluja) ja lahjoittivat loput pois. Nykyaan paikassa jarjestetaan paljon opastettuja kierroksia.

Linna oli seurapiirikeskus jossa kaikki Hollywoodtahdet halusivat oleskella. Heppu oli myos hyvaa pataa mm. Churchillin kanssa. Linnaan paasee kierrokselle nykyaan kun vaan maksaa mutta Neptune pooliin paasee vaan jos joku tyontekija kutsuu. (tyontekijat saavat kutsua yhden ihmisen per vuosi.) Meidat kutsui Marge niminen nainen. 

Kierros oli hieno. Uintikin oli mukavaa. Neptunepoolilta mulla ei ole paljon kuvia kun kamerasta loppui akku. Saan kuitenkin Margelta lisaa kuvia sahkopostilla myohemmin.
Tutustukaa kirtoajeluun ja linnaan katselemalla kuvat!

3 comments:

Saviruukun päiväkoti said...

Hay, aika hienoa, miten "oikeat" uintitreenit? Onko syksylle kisakalenteria?

Uula said...

jep... oikeat uintitreenit. viis kertaa viikossa vesipalloa, aamutreeneina vesipallosta uintivalmentaja vetaa uintia kolmesti viikossa. alan varmaan kaymaan lauantaisin lisaksi viela siella PUMA treeneissa.
mulla on huomenna eka peli, niita on sitten kerran tai kaksi viikossa. tan (vai oliks se ens) kuun lopulla on eka swimming meet. pitaa kattoa miten se nyt sit menee mut kyl tas ainaki paljon parempi kunto on ku oli kun tulin :D
jossaan vaiheessa ajattelinkii kirjottaa jotaan tosta aiheesta.

hoo said...

hello brother, taalla sita ollaan!!!!! eli samalla mantereella ainaki :) jos sulla on joku puhelinnumero niin voitais vaikka soitellakki joku paiva. vaikka seka mulla etta varmaan sulla on kiireita. mutta, pian nahdaan!
<3 Hilla
ps. arvaa mita ostin tanaan: APPLE MACBOOKIN eli lapparin!!!!!!!!
pps. mulla on melkein kaikki sun pyytamat "tuliaiset" messissa, paitsi sun hollantipaitaa joudun kayttamaan yopaitana ku unohin yopaidan... :D haluutko syracusesta jonku paidan, naitten varit on kans oranssi (ja sininen)? perjantaina mennaan football peliin, jee! okei, heippa nyt ja oita :) <3