Saturday, August 30, 2008


Tana aamuna lahdettiin merelle. Rotariseta oli kutsunut Carlin ja perheen syvanmerenkalastamaan. Lahdettiin aamulla seittaman aikaan rannalle pain. Atascadero on noin puoli tuntia tyynelta merelta sisamaahan pain.

Isohkolla jahdilla lahdimme satamasta kalastelemaan. Atascaderossa oli ollut yli kolmekymmenta astetta lamminta joten sumuinen meri
-ilma tuntui erittain kylmalta. (varmaan noin 20C)

Matka satamasta kesti parisenkymmenta minuuttia koska vauhti ei ollut viela paata huimaavaa. Korotellessa tuli otettua myos miljoona kuvaa pelikaaneista ja hylkeista.

Kun paastiin merelle vauhti oli aivan toista luokkaa. Paasin ohjaamaankin paattia. Heti alkuun tein 180 asteen kaannoksen mutta sen jalkeen ajelin kuin ammattilainen. Ajeltiin noin tunti etelaan pain.

Kaikki oli hyvin niin kauan kuin ajettiin eteenpain mutta kun pysahdyttiin, Carl tuli tosi kipeeks. Myos mina, matt ja nathan voimme pahoin. Aallokko merella oli aika kova. Olimme kuitenkin tunnin, pari kalastamassa ja saimme toistakymmenta fisua. Eri kokoisia ja varisia versioita kalasta nimelta Rockfish. Osan heitimme pois pienen koon takia ja sen punaisen otuksen heitimme koska luulimme etta se olisi harvinainen ja siita voisi tulla jotain ongelmia.

Syvanmerenkalastus oli helppoa. Siiman paassa oli paino joka veti syotin pohjaan ja sitten pohjasta kelattiin kolmisen metria ylospain. Sen jalkeen se oli hyvin samanlaista kuin pilkkiminen. Kalaa oli mun mielesta jopa liikaa, heti kun syotti oli kohdallaan alkoi nykia.
Meri oli muutenkin melko taynna. Koko matkan ajan o
li havaittavissa jotain eloa. Niita hyytelootuksia (muovipussin nakoisia, polttavia, jellofish) oli koko matkan ajan meri taynna ja hylkeitakin oli aina valilla nakyvissa.
Pidimme saaduista kaloista nelja kalaa (Bluefish tms., variaatio lajista Rockfish). Menimme kuorintapaikan kautta (perkaus, oikeita termeja kayttaakseni) takaisin kotiin jossa Carl kokkasi kalat. Soimme ne heti. Oli aika herkkkua, voin kertoa. :D

No comments: