Tuesday, September 20, 2011

Koulu alkaa

Wildcat Welcome Week 2011 on vihdoin ohi ja tänään alkoi opiskelu.
Viikon ajan uudet opiskelijat kävivät erilaisissa tutustumistapahtumissa, koulutustapahtumissa ja vastaavissa tekemässä paperitöitä ja kuuntelemassa tärkeiden henkilöiden löpinöitä. Viikko ei olisi ollut kiireinen, ellei meillä olisi ollut harjoituksia joka päivä kahdesti. Kello kuuden aamutreenit tarkoittavat meille (minulle ja Tonille, kämppis) 5.20 herätystä joka aamu, joka taas tarkoittaa viimeistään iltakymmenen nukkumaanmenoaikaa. Varsinkin alkuviikko oli todella hektinen. Viikonloppu oli vähän rauhallisempi ja pääsimme jopa nukkumaan päiväunia.
Esimerkkipäivänä viime viikon maanantai:
6-8 Aamutreenit + 8-> venyttelyä (aloitin kunnon venyttelyt täällä)
8jotain-10 Aamupala
Päivällä WilCard Norris centeristä, Check in at International Office ja luento urheilijoille yliopistourheilun säännöistä ja parinkymmenen eri paperin allekirjoittaminen, sekä lounas
15-17.30 Treenit: Portaita, keskivartaloa ja uinti (noin 7km)
18-19 Päivällinen
Illalla muuttaminen huoneistoon.

Viikko päättyis eilen maanantaina 19. syyskuuta koulun presidentin puheeseen.
Nyt olen rekisteröitynyt kaikille kursseilleni ja ostanut kirjat Amazonista (tulevat postissa sitten joskus).
Tämän jakson lukujärjestys näyttää tältä:
Eli kursseinani tulee olemaan jotain tähtijuttuja (Astron 120), Ekonomiaa (Econ 101), Matematiikkaa (Math 220) ja Yhteiskuntaoppia (Poli-Sci 240).
Matematiikka täällä on kuulemma todella vaikeaa ja saankin varmaan sitä varten henkilökohtaisen avustajan. Jos matematiikka ei luista niin sitten pitää miettiä jotain muuta. Toivon että pelkkä työnteko riittää, eikä mitään hokkuspokkusta tarvita.
Political Science vaikutti melko mielenkiintoiselta. Se on käytännössä avauskurssi muihin kursseihin ja siinä käydään läpi eri tutkimiskeinoja ja tulkintakeinoja ja vastaavia. En ole varma, voi olla väärässäkin.
Astronomy -kurssin otin vain koska saan siitä kurssin (kursseja pitää olla 12 eri ainealueesta) ja sen on tarkoitus sisältää vähän vähemmän lukemista.
Economy 101 on ensimmäisen vuoden opiskolijoille tarkoitettu avauskurssi. Se ei ole varsinainen Economy kurssi, vaan kuuluu kategoriaan Freshman Seminars. Siinä keskitytään asioihin kuten miten kirjoitetaan hyviä esseitä ja miten osallistua kurssien keskusteluihin. Aihealueena on Financial Crisis, joka kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta.

3 comments:

Pellava Smith said...

Vau, hyvältä näyttää! Tosi mielenkiintoisen oloinen lukujärjestys, aika hyvä toi financial crisis aiheena, varmaa aika jännä päästä kuulemaan ja tutkimaan eri teorioita yms, ajankohtaisempaa aihetta taloudesta ois vaikea löytää!

Kun ehdit nii kerro miten treenit etenee (jee, venyttely on hyväksi!) ja oliko se kaikenkattava ruokailulupa niin hyvä kun mitä lupasi? (äiti huolestuu muuten et siel syödää vaan purilaisia...jos niin onkin nii lähetetää sulle sit varmaa ruisleipää...hih) :) :) :)

Anonymous said...

samoin kuten Ella - Kiva kun olet kuitenkin ehtinyt kirjoittelemaan.
Eipä siellä taida ehtiä kaipaamaan, vai?
Tiedän ja luotan, että teet parhaasi *****
love, mama

Uula said...

Laitan lisää ruuasta jossain vaiheesa. Tai siis heti kun muistan ottaa kameran mukaan liikenteeseen. Noita on kovin vaikea selittää hyvin ilman kuvia. Purilaisia on tullut syötyä, mutta niin on montaa muutakin ruokaa. Nyt oon alkanut tilata purilaisia ilman sitä pullaa eli käytännössä jauhelihapihvejä. Valikoimaa siis on paljon ja salaattejakin riittää.
Tällä hetkellä on ollut kyllä niin kiirettä että ei ole ehtinyt miettiä mitään muuta kuin mitä seuraavaksi tekisi. Ylimääräinen aika menee nukkumiseen. Eiköhän tässä vuoden aikana ehdi ikävöimäänkin jossain vaiheessa. Nyt siihen ei ole vain riittänyt aikaa ja hyvä niin. Pitää yrittää tsempata kaiken keskellä.