Friday, September 16, 2011

Preseason retreat

Ensimmäisen päivän vietin uimarien kanssa Evanstonissa hengaillen. Kävimme vilkaisemassa kampusta, ja hengasimme uimarien talossa. Yhdessä talossa lähellä kampusta asuu kymmenisen uimaria eli melkein puolet joukkueesta. Kampuksella asuminen on melko kallista ja huoneet eivät välttämättä ole kaikkein hienoimmasta päästä. Siksi useimmat ei ensimmäisen vuosikurssinoppilaat asuvat yleisesti kampuksen reunoilla.

Seuraavana päivänä pakkasimme tavaramme ja lähdimme kohti Burt Lakea. Olimme siellä viikon treenaten joka päivä kaksi kertaa päivässä. Jokainen päivä oli omalla tavallaan samanlainen: juoksimme, uimme joko avovedessä tai läheisen kaupungin altaassa ja teimme kuivatreeniä. Uinnissa pärjäsin aika hyvin lyhyemmillä matkoilla, mutta avovedessä olin melko hyvissä peesaus asemissa - lähellä häntäpäätä. Juoksussa pärjäsin hyvin. Sprintissä (mäkijuoksua) olin paras, joskaan kaikkia lähtöjä en voittanut, ja pitkällä matkalla jaksoin roikkua mukana kärkiporukassa. Kuivatreenissä olin myös ihan hyvä - vatsoja lukuunottamatta. Niissä on paljon kehittymisen varaa.

Treenien jälkeen uimarien vanhemmat tekivät meille hyvää ruokaa. Perinteisiä jenkkiruokia, kuten hampurilaisia, maissia ja erilaisia salaatteja (majoneesilla varustettuna tietenkin). Loput päivästä oli vapaata hengailua järvellä. Pääsin leikkimään vähän vesisuksilla ja vesiskootterilla. Pidimme myös "tubing" turnajaiset. Laitoimme veneen perään kaksi rengasta ja kumpi tippui ensin (kovassa peräaallokossa ja vauhdissa), hävisi. En voittanut.

Viikon tarkoituksena oli yhdistyä joukkueena ja oppia tuntemaan muita joukkueen jäseniä, sekä valmistautua seuraavan viikon treeneihin. Kaikki tavoitteet täyttyivät hyvin. En tiedä miten tämä viikko olisi mennyt jos en olisi osallistunut kyseiselle retkelle. Nyt treenit onnistuvat kohtuullisesti ja tunnen koko porukan kohtuullisesti. Tuon viikon jälkeen oli hyvä tulla takaisin 7 tunnin ajomatka ja aloittaa treenaus ja koulu Evanstonissa.

No comments: