Friday, September 16, 2011

Uinti

Tällä viikolla alkoi virallinen treenaus Norris Aquatic Centerissä. Mistään helposta paluusta uinnin pariin ei ollut tietoakaan, vaan treenejä oli jokaiselle päivälle kaksi. Aamutreeni on 6-8 ja iltatreeni 15-17.30.

Ensimmäiselle muutamalle viikolle ei ole laitettu punttisaleja, mutta treenit sisältävät muuten paljon kuivatreeniä. Ensimmäiset viikot uidaan pitempää matkaa, jonka jälkeen treenaaminen muuttuu enemmän lajinomaiseksi. Tällä viikolla harjoitukset ovat olleet noin 5-7km joko pitkällä tai lyhyellä radalla.
Valmentajat eivät kerro enempää kuin yhden setin kerrallaan, josta pidän. He myös kellottavat aikoja kaikille uimareille ja antavat palautetta. Kaikilla tosiaan tuntuu olevan oma roolinsa joukkueessa. Toinen asia mistä pidän on potkusetit. Jokaisessa treenissä on ainakin pieni potkuosuus ja joissain potkuja on enemmänkin. Yhtenä päivänä potkusetti oli reilut 2km. Tänään aamulla uimme pitkällä radalla setin:
4x100@2.10 (kevyt) + 100@1.50 (kovaa)
3x100@2.10 (kevyt) + 100@1.50 (kovaa)
2x100@2.10 (kevyt) + 100@1.50 (kovaa)
1x100@2.10 (kevyt) + 100@1.50 (kovaa)
Tuon jälkeen 100 verraa ja sitten 100 potkuja all out. Itse olin ehkä kolmanneksi huonoin (vedin tosin rintauinnin potkuja, jotka ovat vähän hitaampia - ei minulle tosin) ajalla 1:29.9
Tuollaisessa potkusetissä jalat aukeavat todella hyvin. Rintauinnin potku kulki niin hyvin, että vedin 25m ajalla treenin jälkeen. Aika oli paukusta 13.0 tai 12.9, joka on aika hyvä näin alkukaudesta. Valmentaja sanoi että läpivedon palautusta pitää parantaa, mikä on jotain mitä Suomessakin minulle on sanottu.

Treenausta helpottaa vähän se että matkureilla on vielä raskaampaa (heitä on tosin vain kaksi). Toissapäivänä he vetivät 27km päivän aikana. Heillä on joka päivä kolme treeniä, paitsi huomenna. Huomenna he vetävät 20km treenin aamutreeninä. Se on heidän tämän viikon päättävä treeni. Tämä on heille tosin vähän erilainen viikko, ei ollenkaan normaali.

Tällä hetkellä tuntuu että tällä kaudella voisi olla mahdollista vetää hyviäkin aikoja. Sekin riippuu osaltaan siitä kuinka rankkaa koulu tulee olemaan. Kovaa olisi syytä vetääkin, sillä olen reilusti joukkueen paras rintauimari. Vapaauintia tuskin tulen paljon kisoissa vetämään. Kaudella on lähes joka viikonloppu "Dual Meet", jossa uidaan jotain toista Big-10 (meidän konferenssi) joukkuetta vastaan. Näistä kisoista joukkue voi saada pisteitä, joiden mukaan joukkueita laitetaan paremmusjärjestykseen. Näillä kisoilla on siis todellakin merkitystä. Tulee olemaan rankkaa ja uutta uida kovaa kaudellakin. Usein kaudella olen hävinnyt joukkueen tytöillekin, mikä on melko nöyryyttävää (kiitos Laura). Toivottavasti opin uimaan kaudellakin. Kausi päättyy Big-10 mestaruuksiin. Kuukautta myöhemmin on koko yliopistourheilun mestaruudet - NCAA Championships. Sinne pääseminen on saavutus sinänsä (vrt. pääseminen EM kisoihin). Niihin karkeloihin pääseminen on tämän kauden tavoitteeni.

2 comments:

hoo said...

Sweet. Kuulostaa hyvältä ja rankalta. Tsemii.

Pellava Smith said...

Huippumeininki. Kovaa menemäänhän sinne lähdettiinkin, ja näköjään kovaa mennään. Kunhan saat levättyä ja rentouduttua ja nollattua mieltä välillä ja nautittua elämästä ja olosta. Hyvin sä pärjäät, oot hyvää tekoa! xoxo E