Monday, October 24, 2011

Ensimmäiset kisat

Kauden ensimmäiset kilpailut ja minun ensimmäiset yliopistouinnit uitiin viime perjantaina noin kuuden tunnin ajomatkan päässä Michiganissa.
Keskelle treenikautea ajoittuvat "Dual meetit" ovat yliopistojoukkue vastaan yliopistojoukkue uitavia parin tunnin mittaisia koitoksia. Ensimmäisen kilpailumme uimme alemman konferenssin joukkuetta, EMU:ta vastaan. EMU (Eastern Michigan University) ei ole kuitenkaan kovin huono joukkue. Se on voittanut divisioonansa noin 20 kertaa 25:stä. Tasoero verrattuna meidän divisioonaan on kuitenkin huomattava. Se näkyi meidän 16 voittona 18sta uintilajista. Valitettavasti lajin nimi on "Swimming and Diving" eli osana kilpailuja on myös uimahypyt. Niissä otimme takkiin aika urakalla, jonka myötä piste-ero ei ollut niin huomattava, kuin se olisi voinut olla.
Uimme joukkueena ihan kohtuullisia aikoja (varsinkin huomioiden ettemme ole joukkueena treenanneet kuin hieman yli kuukauden), mutta parin viikon päästä pitää uida kovempaa. Silloin uimme oman divisioonan joukkuetta vastaan ja silloin tullaan vaatimaan kovia aikoja. Uskon sen kuitenkin olevan mahdollista.
Tässä Google Translatella käännetty artikkeli kisoistamme. Alkuperäinen artikkeli löytyy tästä.
Pidin translatesta paljonkin. Teksti on käännettynä vähän tulkinnanvarainen - kuin eestiä lukisi. Pidin käännöskestä "Uula Auren - rintauinti asiantuntija".

"Ypsilanti, Mich - Northwestern voitti lähes jokaisen uima-tapahtumassa vahva kauden avaava suorituskyky pe klo Eastern Michigan, eläimellinen monivuotinen Mid-American Conference Champion 165-130.
Northwestern voitti lähes joka uinti rotu, ja päävalmentaja Jarod Schröder oli joukkueensa näyttely viimeiset kaksi tapahtumaa tilille lopullista 165-130 pisteet.
"Aikamme ei aivan missä niitä on vielä, mutta olemme oikealla tiellä", Schröder sanoi.
Northwestern avasi tavata hallitseva voittaa 200 sekauinti rele. Joukkue Dominik Cubelic (Glenview, Illinoisissa / Glenbrook South), Uula Auren (Helsinki, Suomi / Mäkelänrinteen lukio), Jake Grosser (St. Charles, Illinois / St. Charles Itä) ja Toni Valcic (Ribnica, Slovenia / Gimnazija Ledina) ui 1:32.06, hyvä yli kolmen sekunnin voittoon.
Junior Charlie Rimkus (Tustin, Kalifornia / Beckman) murskattua kenttä 1000 ilmaiseksi 9:35.25, pelaajan hänen lähin vastustaja lähes 12 sekunnin ajan.Seuraavassa tapauksessa John Frutiger (Alma, Michigan / Alma) ja Jan Hanulik (Cavisov, Tšekki / Sportovni / Gymnázium) meni 1-2 200 vapaa.Frutiger voitti 1:41.26 kun Hanulik johti muun kentän kanssa 1:43.04.
Cubelic sitten kerätään yksittäisiä voittaa 50,18 ja 100 takana ennen rintauinti asiantuntija Auren voitti 100 rintojen mennessä 1,71 sekuntia ajalla 57,04.
"Olimme erittäin tyytyväisiä Uula n kisaa 100 rinta vain siksi emme tienneet mitä odottaa", Schröder sanoi. "Hän oli hyvä kollegiaalinen debyytti."
Senior Tony Mattar (Lake Orion, Michigan / Lake Orion) johti Rimkus vuonna 1-2 Wildcat lakaista 200 lentää 1:52.57, kapeasti kukistamalla nuorempaan joukkuetoverinsa mennessä 0,07 toisesta vaan ottaa pois loput alalla lähes neljä sekunnin ajan.
Northwestern hallitsi molemmat Sprint freestyle kilpailuihin, joissa 1-2-3-4 päättyy 50 vapaa ja 100 vapaa. Grosser voitti 50 kun Cubelic ansainnut kaksinkertainen voittaa päivän ensimmäinen 100.
Kanssa Stud 200 Paluu mies Varun Shivakumar (Hoffman Estates, Illinois / Fremd) naarmuuntunut takia lieviä vammoja, Itä-Michigan vei että rotu Northwestern. Rimkus laittaa Wildcats oikealle takaisin voittaa polkua 2:07.18 ottaa 200 rintojen pelkällä 0.02 toisen yli EMU uimari, tulevat kolme neljäsosaa toisen alas viimeinen 50 metriä voitosta .
Michigan natiivi Frutiger sai toisen voittonsa päivän 4:39.71 500-vapaa, sitten Grosser ja Mattar meni 1-2 100 lentää. Grosser n voittoaika oli 51,50 ja päihitti Mattar n 51.86.
Itä-Michigan voitti molemmat ponnahduslautoja, ja Northwestern exhibitioned sen uimareita lopullisessa kahden rodun tilille 165-130 lopputuloksen. Vaikka se ei lasketa pisteitä perjantaina 400 rele joukkue Valcic, Matthew Margritier (Leawood, kanissa / Rockhurst), Cubelic ja Grosser kosketti ensin 3:07.28 varten yli 4,5 toinen voittaa.
Itä-Michigan on luokka Mid-American Conference, voittaa 29 MAC joukkue otsikot vuodesta 1977-78, joista 21 nykyisen päävalmentaja Peter Linn. Eagles on voittanut 59-suora MAC dual täyttää ja ovat 371-116 (0,762) vuonna kaksi täyttää koko koska niiden avajais kauden 1964-65.
Northwestern palaa toimintaa yhdistettynä kaksi tapaa naisten joukkue on neljätoista CT lauantai, 5 marraskuu, Purdue."

3 comments:

salla said...

uula sä oot ihan hassu. ku eestiä lukis - lol! <3 hyvin uitu poika :)

Pellava Smith said...

Veljeni, "hyvä kollegiaalinen debyytti" todentotta. Ja totta, hyvin uitu, hyvä jos on alkanut hyvin, jos siitä saa sit intoo vielä kovempiin vetoihin seuraavaks! Ja hyvä kuulla että valmennus siellä on tuottanu tulosta!

Uula said...

niin noista ajoista...
eli vedin 50 rinulia viestissä. Pohjan merkit oli aivan hanurista ja melkeen vedin läpi seinästä niin käännöksessä kuin maaliintulossakin. Käännöksessä vasen käsi meni reunan yli ja lopputuloksena oli joku 25 ja puoli eli noin 28 puoli lyhyillä metreillä. Ei kovin kummoinen aika ja helposti parannettava, muttei hävettävä myöskään.
100 rinuli oli aikana paras. 57.04 kääntyy metreille aikana 1.03.6. Ei mikään ihmeellinen, mutta noilla käännöksillä ja ottaen huomioon että seuraava oli melkein 2 sekuntia perässä aika oli ihan hyvä.
200 rintaa meni 2.08 risat. Hirvittävän hyytymisen jälkeen tullut aika (metreillä 2.23) on sellainen, jonka pitäisi alkaa parantua kilpailu kilpailulta. se on matka, jonka olen ajatellut opettelevani uimaan tässä jossain vaiheessa.
Parin viikon päästä on oman konferenssin tiimi vastassa. silloin pitäisi alkaa päästelemään astetta kovempia aikoja. eli nyt takaisin treenaamaan ja keskittymään seuraaviin kisoihin.