Friday, December 11, 2009

Thaimaa

Sain taydellisen alun matkalle. Kentalla kaikki meni hyvin. Sain makuupaikan (penkkirivin) paikasta, jossa oli longaton internet ja nain ollen odotteluun menevat 2 tuntia menivat oikein leppoisasti dataillessa.

Kone lahti oikein sujuvasti liitamaan, eika aikaakaan kun paasimme pilvikerrosten ylapuolelle. Kasvoilleni levisi naurettava virnistys, kuin tikkarin saaneelle lapselle, kun paasin auringon paisteeseen. Olo oli erittain hyva siita tietoisena, etta auringosta paasisi nauttimaan seuraavina viikkoina enemmankin.

Pariisia lahestyessamme rupesi mielessani pyorimaan kysymys: oliko matkani sittenkin suunniteltu Pohjanmaan kautta? Ei tarvitse enaa ihmetella, miksi Pariisissa syodaan patonkia: paikkahan on saarrettu pelloilla!

Pariisin kentalla oli pisin odotusaika: yli 5 tuntia tekematonta istumista. Avasinhan mina vahan matikan kirjaa ja tulihan siella vahan kaveltya ympariinsa, mutta erittain turhauttavaa se oli! Vihdoin paasimme kuitenkin koneeseen, jossa siellakin oli alussa vahan ongelmia, silla kaikki naytot eivat toimineet. Ehdin jo turhautua Ranskalaisiin: lennot myohassa, tylsa kentta, kasittamaton englanti ja tupakoivia vessoissa. Onneksi lopulta kaikki saatiin pelaamaan. Katsoin koneessa puolet Public Enemies elokuvasta, Harry Potter 6, G.I. Joe ja Funny People. Oli ihan kiva matka.

Kyseinen lento oli kuitenkin myohassa eika aikaa jaanytkaan tuhlailtavaksi Bankokissa. Alle tunnissa lahti kone toiselta puolelta kenttaa ja siina piti viela hoitaa viisumia ja lippuja ja vaikka mita. Onneksi Thaimaassa on keksitty liukuvat lattiat, joiden avulla kiisin kentalla paikasta toiseen.

Phukettiin tulimme ison joulukoristeen nakoisella koneella. Lasku oli vahan pomppuinen, mutta muuten joulukoristeetkin nayttaisivat ajavan asian. Kolmella eurolla (150batia) huristelin sitten kimppakyydilla Patong Piitsille hotellilleni. Kavin suihkussa ja lahdin metsastamaan ruokaa.

Ensin en meinannut uskaltaa menna mihinkaan, kun teki mieli jotain ihan normaalia ja kaikkialla vilisti raaka kala ja erilaiset ihmeelliset paistetut otukset. Lopulta ostin eurolla (50batia) perus kanaa ja nuudelia ja totesin sen olevan todella hyvaa! Itse tehdyt nuudelit on ihan omassa kategoriassaan. Taidan menna samaan paikkaan huomenna ja tilata jotain kalaisaa.

Seka yksi hauskimmista etta arsyttavimmista asioista on jatkuva asiakkaiden naaraaminen ja ohikulkijoille huutelu. Vahan vasyneena en osannut viela paattaa ilostuako vai tylsistyako jatkuviin: Alllloooo Massaaageee! huutoihin kahminnalla varustettuna. Vaatteista paatellen tytoilla ei siis kuitenkaan taitanut olla ihan perus urheiluhieronta mielessa. Thaihieronta on taalla kuitenkin ilmeisesti suuressa suosiossa, kun sellaisia paikkoja kerran on noin 5 per kortteli.

Ehdin vahan shoppaillakin tanaan. Lettujen lisaksi kavin ostamassa itselleni Dieselin treenilaukun. Aitoutta ja laatua piisaa, eika hintakaan hirvittanyt. Hintaa laukulle tuli huikeat 8 euro. Vahan harmittaa kun tuli maksettua liikaa.

Nyt nukkumaan ja huomenna aamulla aallon metsastykseen. Toivottakaa onnea

2 comments:

hoo said...

joooou kuulostaa ihan mukavalta :) aallonmetsastys varsinkin. paistetut otukset ei niinkaan. itsetehdyista nuudeleista tuli mieleen kung fu panda.

keep going & keep safe!

<3 hilla

ps. taalla on varmaan viela vahemman joulutunnelmaa ku siella...

Pellava Smith said...

hyvältä kuulostaa...
heh muistithan tinkiä dieselistä?
niitä saa tuoda kotiinkin tai jotain,
jos on yhtä suositun oloinen kun
maineikas, joskin edesmennyt beavers.
(rauha sen muistolle)
Kävin tänään lontoossa tapaamassa
kaveria joka lens meksikosta jenkkien kautta
dubain kautta kotiin etelä-afrikkaan. Ihme maailmanmatkaajia nämä nykyajan nuoret :D

Toivottavast on hyvät aallot,
ja kivaa kun blogi on taas elossa!