Tuesday, December 29, 2009

Treenit ovat jatkuneet kovana, mutta nyt olemme kovan uimisen lisaksi vetaneet vahan tekniikkaakin. Olen jo hieman oppinut uinnin alkeita ja ajatkin alkavat olla sen mukaisia. Eilen kiskoin kolme sadan metrin brokenia (25-50-25) itselleni oikein kivoihin tuloksiin. Vaparin vedin 50 ja rintauinnin 1.03 sekuntiin. Aikoja huonommaksi ei tehnyt se fakta, etta uimme pitkalla altaalla (ei tule kaannoksia kuin se yksi). En osaa sanoa onko kyseessa useat hierojalla kaynnit, leiriolosuhteet vaiko tekniikan korjaaminen. Luultavasti kaikilla naista on jotain tekemista asian kanssa.
Illalla menimme kovan treenin paatteeksi juhlimaan puolen tunnin paahan Patong piitsille ravintolaan. Paatimme pitaa kunnon ruokafestivaalin, emmeka pettyneet. Itse tilasin suurimman osan ruuista puoliksi Sofian kanssa. Soin alkupaloiksi kevatrullia ja Hawajilaista pitsaa, paaruuaksi kanaa ananaksessa ja ananaskanaa (Hot Pan) ja jalkiruuaksi Banana Splittia, Friteerattua jaateloa seka pannukakkua jaatelolla hoystettyna. Juomina olivat vesi, ja alkujuomaksi mansikkamargarita. Istuimme kyseisessa ravintolassa syoden noin kaksi tuntia. Hyvin vietetty ilta! Ruualta jatkoimme matkaa pelaamaan biljardia, jonka jalkeen palasimme koululle.

Tanaan meidat vietiin laitesukeltamaan. Autolla meidat ajettiin noin tunnin paahan satamaan, josta jatkoimme pikaveneilla (kolme 200heppaista veneen perassa) tunnin paahan yhdelle Thaimaan isoimmista luonnonsuojelualueista Similand Islandeille. Siella snorklasimme aluksi parisen tuntia. Nakymat olivat aika upeat, erityisesti miljoonat pikkukalat korallien ymparilla olivat mielenkiintoisia. Sen jalkeen patikoimme pikkuisen saaren paalle pienta mutapolkua pitkin. Saimme postikorttimaiset nakymat rannalle ja ymparoivaan viidakkoon. Viimeiseksi paasimme kokeilemaan laitesukellusta. Nakymat olivat aika samaa tavaraa kuin snorklatessa, mutta kokemuksena se oli erittain upea. Puolisen tuntia sukellusta ei vain oikein ollut tarpeeksi. Olo oli kuin olisi ollut hirmuinen nalka ja tarjottu yksi rusina paivalliseksi: ei vain riittanyt! Sukelluksen jalkeen meidat kyyditettiin takaisin koululle. Saimme sukelluksesta viela upeat diplomitkin!
On ollut leppoisat pari paivaa... haikeaa lahtea Suomeen, mutta kiva paasta kotiin viettamaan joulua.

No comments: